Не харчи парите си на поразия в балната нощ!

Да не се охарчиш безобразно на балната вечер звучи практически невъзможно, но има няколко малки хитринки, до които може да прибегнеш, ако искаш да не пръснеш всичките си спестявания на един път.

Наистина, балът е едно от най-важните и чака­ни събития в живота ти, но помисли дали искаш да пристягаш колана в навечерието на лятото, само защото не си преценила добре нещата и си живяла за мига! Ако искаш да избегнеш реализирането на поговорката „Аху, иху и после тихо“, разбери как може да изкараш супер на бала и да успееш да опазиш спес­тяванията си за лятото.

КОНСУМИРАЙ ВКЪЩИ И ОГРАНИЧИ АЛКОХОЛА

Звучи странно, но пък е изпитан метод. Ако знаеш, че имаш завиден апетит, но скромни финансови въз­можности, няма нищо лошо в това да хапнеш вкъщи, преди да тръгнеш за бала. Колкото до алкохола – не ти препоръчваме да се напиваш, камо ли от самото начало, защото освен, че ще се чувстваш зле през цялата вечер, ще изпуснеш купона и ще станеш за смях пред съучениците си и всички, които са дошли да те видят като абитуриентка. Не забра­вяй – няма по-грозна гледка от тази на пияна жена, така че принципно не прекалявай с алкохола, особено на балната вечер. Пийни чаша или две вино, колкото да ти мине при­теснението и да се впишеш в обста­новката, но не прекалявай.

ТРАНСПОР

Намали разходите си за транспорт, като се комбинираш да пътуваш с приятелка, вместо да наемаш самостоятелен автомобил. Пре­върналите се в традиция за пове­чето големи градове обиколки с лъскави коли по улиците, са един луксозен разход, който може да бъде намален в пъти, ако в една кола се качите няколко човека. Освен това избягвай да ползваш такси, само защото те мързи да извървиш няколко метра пеша – от ресторанта до близкия нон-стоп например.

КАШЕТА

Преди да тръгнеш към ресторанта, изпращането в училище или въоб­ще към бала, остави вкъщи всички кредитни и дебитни карти. Изтег­ли пари, колкото да ти стигнат за вечерта, плюс малко отгоре за не­предвидени разходи. Ако си нямаш доверие – помоли близка приятелка да ти съхранява парите за вечерта, за да не се окаже на другия ден, че си похарчила всичко за музикални поръчки от диджея, шампанско за пръскане на другите, пари за кючекини и т.н. Освен това е хубаво да оставиш и телефона си вкъщи, ако си от хората, които като си пийнат, обичат да водят дълги телефонни разговори през нощта. Така ще избегнеш и притеснението да не загубиш скъпия си апарат или да не се отключи клавиатурата в чантата ти и да направиш огро­мна сметка без да искаш.

Звездна прическа за бала

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар