Картофите лекуват много болести, но само ако се консумират правилно

 

Вижте за какво могат да се използват и с какви рецепти

Картофът е една от най-разпространените домашни храни по целия свят.

Освен, че са изключително вкусни и могат да се приготвят по различни начини, картофите могат да служат и като лекарство, защото имат много лечебни свойства.

Народни лекарства с картофи от миналото

Картофът е известно лекарство за сърцето и кръвообращението. Руските народни рецепти препоръчват всички хора над 40-годишна възраст да настъргват суров суров картоф всяка сутрин преди закуска и да го изяждат, за да се предотврати атеросклерозата.

картофите

Картофите лекуват

Старо лекарство против тения препоръчва вечер да се яде картофена салата с орехово масло, 3 дни подред.

В Русия пресен картофен чипс са били издълбани в миналото и поставени в ануса като бързо лекарство срещу хемороиди.

Пресен сок от суров картоф и вряща картофена вода се прилагали върху възпалени части на тялото, в случай на подагра, ревматизъм и лумбаго.

За високо кръвно налягане сварете корите от 4-5 картофа за 15 минути в 600 мл вода. Консумирайте 1-2 чаши от тази филтрирана и охладена течност всеки ден.

Вътрешна медицинска употреба на картофи

Тъй като не съдържат почти никаква мазнина, картофите са чудесен източник на енергия за тези, които искат да отслабнат. Въпреки това, сокът от суров картоф традиционно се използва в народни средства, традиционно за храносмилателни проблеми: диспепсия, колики, гастрит, язви на храносмилателните органи, чернодробни заболявания, камъни в жлъчката и запек и като антиацид.

Ново изследване показва, че картофите съдържат някои съставки, които могат да бъдат ефективни срещу вируси и рак. Кората има антиоксидантни свойства, неутрализира разрушителните свободни радикали, които са свързани с редица дегенеративни заболявания и по този начин забавя процеса на стареене.

Външна употреба на картофи

Сокът от суров картоф лекува възпаления и ускорява заздравяването на кожни инфекции, хроничен дерматит, рани и язви. Настърганите картофи, смесени със зехтин, се използват успешно за лечение на изгаряния, слънчеви изгаряния, напукана кожа и подути клепачи. Кората от суров картоф е добра превръзка за рани и драскотини, а когато се прилага върху слепоочията, за главоболие и мигрена.

Артромин

АРТРОМИН – чешкото чудо за ставите!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар