Жена ми съвсем се пропи, не знам какво да я правя

Вече започва с твърдия алкохол преди да е минала през банята

Обикновено, когато се говори за алкохолизъм в семейството, почти първосигнално се приема, че пияницата е мъжът, който тормози съпругата си и цялото семейство.

Има обаче семейства, където е точно обратното, такова е и нашето, а знам, че не само ние сме така.

Покрай проблемите ми се срещнах с още няколко мъже с проблем, подобен на моя, а живеем в малък град, явно проблемът с женския алкохолизъм не е никак за подценяване.

А става въпрос наистина за жесток проблем. Доскоро си пиехме с нея всяка вечер – нормално, както го правят повечето семейства. Слагаме си ракия, салата, след това вечеряме.

С времето обаче, тя започна да казва, че не е гладна и продължаваше с ракията. По някое време започнах да забелязвам как на сутринта бутилката е празна, а аз да съм изпил стотина грама.

Още по-късно забелязах, че броят на празните бутилки не съотвевства на тези, които аз съм купувал и ми стана ясно, че си купува алкохол отделно и се налива по цяла нощ, докато спя.
Започна все по-трудно да става за работа, на няколко пъти закъсняваше, слава богу досега не се е издънила фатално.

А сега по време на карантината, се е развихрила съвсем. Дори не минава през банята като се събуди, а първо си налива пиене. На забележките ми, отговаря: Ами какво друго да правя?
Наистина съм все по-притеснен.

М.С., 44 г., Хасково

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар