Как да подобрите трайността на парфюма?

промоции

Качеството и трайността на парфюма не зависи само от марката и цената


Важно е да го съхранявате и използвате правилно. Да разкриете пълният му потенциал ще ви помогнат съветите на водещи френски парфюмеристи.

1. Не дръжте парфюма в банята или в други горещи помещения. Топлината разрушава композицията на ароматите. Там не трябва дори да го отваряте, за да го използвате.

2. За да остане ароматът на кожата ви максимално дълго, се препоръчва на тези места предварително да нанесете малко вазелин. Работа върши и мазен крем, предназначен за хидратиране.

3. Ако взимате душ, преди да излезете, сложете парфюм веднага след като се подсушите, докато кожата не е напълно изсъхнала. След това не бързайте да се обличате. Ароматът има нужда от време, за да попие максимално в тялото, а не в бельото и дрехите.

4. Разпространено е мнението, че след нанасяне на парфюм той трябва да се втрие. Никога не го правете. Повърхностните му нотки веднага ще се изпарят.

5. Нанасяйте парфюма на места, където кръвоносните съдове са максимално близо до повърхността. Те подпомагат по-доброто му изпаряване и ще получите по-различен ефект от обичайния, а ароматът ще се запази за целия ден. Това са вътрешната страна на лакътя и на китката, сгъвката на коляното, шията, глезена.

6. Ако искате ароматът да е едва уловим, тогава пръснете във въздуха и бързо преминете през образувалия се облак

7. Не слагайте парфюм директно на косата. Спиртът в него ще я увреди. Пръснете на дланта си и минете с нея по косата. Има и парфюми, предназначени специално за коса.

8. Когато избирате аромат, задължително попитайте към кой тип спада той. От това зависи количеството на маслата и съответно неговата трайност. Във възходящ ред това са парфюмен спрей за тяло, одеколон, парфюмна тоалетна вода и парфюм.

9. Ако на дъното на флакона са останали няколко капки и държите да ги използвате, просто ги смесете с какъвто и да е лосион, но без аромат.

10. Ако сте си сложили парфюм и изведнъж решите да използвате друг, изтрийте мястото с мокра салфетка, напоена със спирт.

11. При тестване на нов аромат задължително изчакайте няколко минути, за да изсъхне добре. Едва тогава ще усетите основните нотки в него.

12. Ако имате любим аромат и държите да попие в дрехите ви, поставете в гардероба пергаментови хартийки, напоени с него.

13. Всеки може да създаде свой уникален аромат. Не е нужно да е специалист. Може да експериментирате със смесването на няколко ароматни масла в различни пропорции. След това ги добавете към козметичен спирт.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар