Лолита или фатална жена – каква да бъдеш на бала?

Тенденциите в грима този сезон ти дават възможност да стигаш до крайности. Особено в най-важната вечер – абитуриенския бал. Каква роля ще си избереш, зависи от тоалета ти, съветват в последния брой на сп. „Блясък”:

Изкусителни устни

Червеното червило отново показа, че понякога поводът няма значение, за да пося­гаме към него. В балната вечер обаче може да бъде твоето най-силно оръжие, за да се превърнеш във фатална дама. C неговото ярко присъствие дори не е нужно да хабиш усилия за грим на очите.

И все пак…

Може да го съчетаеш с модерните ко­тешки очи. За какво става Въпрос? Очна линия, която следва линията на клепача и завършва с лека извивка накрая. Ако не си добра с туша, се остави в ръцете на гри­мьор.

Не пропускай веждите!

Плътната дебела форма отново е хит на подиума. Така че забрави за ултратънки- те линии над клепача. Ако веждите ти са редки, може да ги уплътниш със сенки или молив за вежди.

Красива кожа

Ва да изглежда гримът добре на лицето ти, не малка роля играе и кожата. Ако тя е мека и с равен тен, можеш да бъдеш си­гурна, че дори и това би било достатъчно в някои случаи. Въоръжи се с хидратант, основа за грим и фон дьо тен, който под­хожда на тена на лицето ти.

Класика

Опушеният грим този сезон е още по- екстремен. Поне така го видяхме на мод­ните дефилета. Драматичният ефект се получава с тъмните цветове, които оч­ертават окото. Колкото повече, толко­ва повече. Само че в този случай остави устните напълно безцветни. Сложи само глос в телесен нюанс.

Нежно

Ако искаш нещо по-елегантно, заложи на пастелната гама – кафяво, бежово, бледорозово или бледолилаво. С тези ню­анси ефектът ще е сякаш нямаш никакъв грим, като една изящна Долита. Тук може да акцентираш на скулите, като ги под­чертаеш с руж или бронзираща пудра.

Повече цвят

Не изключвай като вариант ярките цветове – синьо, зелено, яркорозово, дори жълто, особено ако искаш да си по-екстравагантна. Прекрасен акцент се получава, ако оставиш лицето си много чисто, почти без руж, без червило и само с пъстри сенки върху клепача.

 

И на финала

Няма как да пропуснем спиралата. Тя е онзи завършек, без който не можеш. Съо­брази я с нуждите на твоите мигли. Ако не ти допада кукленският ефект, избери спирала в кафяв цвят за по-естествен ре­зултат.

 

Грим за бала като на Николета Лозанова:


Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар