5-годишно спаси цялото си семейство от пожар

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ноа Уудс бе обявен за почетен пожарникар

Когато 5-годишно момче от Джорджия се събудило, видяло, че стаята му гори, но то на изпаднало в паника, а спасило цялото си семейство.

Ноа Уудс е обявен за почетен пожарникар и днес ще получи рядко признание за героизма си. Ноа е един от осемте членове на семейството, които спели в дома си в окръг Бартоу в неделя, когато той бил събуден от дим и пламъци в стаята, която дели с 2-годишната си сестра Лили.

Уудс скочил от леглото, грабнал сестра му и я извел през единствения свободен изход – отворения прозорец, съобщава CNN. Но Ной не спрял дотам – той се върнал вкъщи, за да спаси семейното куче и след това хукнал към чичо си, който живеел в съседство, и заедно алармирали останалата част от семейството.

Постъпката му беше наречена „извънредна“ от пожарникарите. Казват, че пожарът е бил причинен от късо съединение в детската стая. Когато пристигналапожарната служба, Ноа и четирима други членове на семейството потърсили помощ от леки изгаряния и вдишване на дим.

„По Божия милост и всичките деветима успяхме да се измъкнем от дома си“, написа дядото на Ноа, Дейвид Уудс, в платформата GoFundMe. „Ако не беше той, ние нямаше да сме тук днес“, добави Дейвид.

Заради разрушения дом семейството потърси помощ от общността, като събра досега повече от 16 000 долара.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар