Обичам Свети Валентин, но заради съпруга си се чувствам нещастна

Той твърди, че предпочита Трифон Зарезан, нямам против, но толкова ли е лошо да си обърнем внимание

Денят на влюбените наближава и вече се ужасявам от мисълта, че ще трябва да се чувствам нещастна и нещастна, че съпругът ми не ми обръща внимание на този ден.

Православна съм, вярвам в Бог, но не го свързвам с нашия православен календар този ден. Празнувам и почитам св. Трифон, вече няколко години запалвам свещ в къщата, защото всички, които обичаме Свети Валентин, започнаха да ни осъждат.

Необходим и красив празник е. Защо да няма Свети Валентин точно като Свети Трифон, като 8 март. И докато бях момиче, бях привлечена към Свети Валентин, цветя, сърца, картичка, на която пише, че те обичат… Всичко останало, само за да ме накара да се чувствам този ден добре.

Но заради съпруга си винаги се чувствам нещастна и мизерно на този ден. Миналата година беше най-лошата. Когато се сетя, бих искала да бях проспала този ден.

„Какво е Свети Валентин ?! Не празнувам този ден, разпознавам само Свети Трифон,“ изкрещя той, когато го уведомих, че имам резервирана маса за романтична вечеря.

Той дори не забеляза, че му бях купила подарък, нещо, което той много обича, че мисля за него.

Той вече бил планирал за себе си този ден и не съм била включена в плановете му. Похарчих парите за нова рокля, отидох при фризьор и всичко необходимо, за да се чувствам млада и желана (знам, че всеки ден трябва да работим, да се обичаме и уважаваме).

Той ме информира само, че отдавна се е уговорил с приятелите си да отидат първо с тях на футбол, а после на бира. Останах сама да гледам любовни филми и да чакам да се върне. Дано просто пие и да се върне с букет цветя на вратата.

Тази година очаквам нов шанс. Толкова ли е трудно да се обърне голямо внимание на любимия човек в този ден?!

С.Д., 36 г.,Пловдив

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар