Как влияе датата на раждане върху дълголетието и здравето на човека?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Учените са категорично против астрологията и вярата, че датата на раждане влияе върху съдбата на човека


Въпреки това е доказано, че родените през зимата живеят по-дълго, че есенните деца по-добре се учат в училище, а родените в края на лятото по-често постигат успехи в спорта.

Датата на раждане може да влияе върху продължителността на живота

Най-много дълголетници има сред родените през есента и зимата, а най-малко – през март. Само 4% от тях доживяват до 100 години.

Според изводите на професора от Университета в Бремен (Германия) Александър Лерчъл немците, родени от октомври до декември, също живеят средно по-дълго от родените в периода май – юни. Подобни данни получават и изследователите от Калифорнийския университет в Бъркли (САЩ), сравнявайки продължителността на живота в различните земни полукълба. Оказва се, че австрийските и датските дълголетници по-често се раждат между септември и декември, а австралийските – от март до юни.

Според данни на Националното бюро за икономически изследвания (САЩ) най-умните деца се появяват на бял свят през септември

Изследователите анализират успеваемостта на над 1 млн. ученици на възраст 6-15 години. Оказва се,
че най-ниски показатели имат августовските деца. А родените през септември не само получават добри оценки в училище, но и постъпват в по-престижни колежи и университети.

Връзката между гениалността и датата на раждане е изучавана нееднократно, но без да се стигне до категорични изводи. Едни намират корелация между годината на раждане на учените и присъдените им Нобелови награди. Други са категорично против всякакви опити да се постави интелектуалното ниво в зависимост от сезона на зачеване или раждане.

Според специалисти кръвната група също играе роля за дълголетието

Изследванията показват, че определени комплекти от антитела, еритроцити и антигени дават шанс да се достигне дълбока старост със запазен бистър ум и без сериозни заболявания. Най-голям шанс за дълъг и здравословен живот имат хората с I кръвна група (0). Те са добре защитени от инфекции. Но въпреки това носителят на I група трябва да следи състоянието на сърцето и съдовете си. Хората с II кръвна група (А) са склонни към захарен диабет, простуди и стрес. III кръвна група (В) се отличава с висок риск от онкологични заболявания. Тези хора боледуват често и от ангини и отити. Носителите на IV кръвна група са подложени на инфекции. Те по-често страдат от порок на сърцето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар