Чувството за хумор не се формира от самосебе си, то се развива

Бебетата се усмихват на нещо свое си от 3 месеца


С порастването започват да чувстват настроението на околните и да копират тяхното поведение – усмихват се в отговор на усмивка и се смеят за компания. На 9-12 месеца умеят да различават нестандратните ситуации от обичайните. Ако мама се появи в смешна дреха, се смеят.

Истинското чувство за хумор, когато детето може съзнателно да разсмива, се формира с наближаването на 4 години

В този период започнете занимания, за да развиете това безспорно ценно чувство у сина или дъщеря си.

Ще ви трябва доза търпение. Хлапетата обичат да повтарят една и съща шега по няколко пъти, след като тя веднъж е разсмяла родителите им. Усмихнете се, дори да чуват шегата за десети път. С порастването детето ще разбере, че не бива да повтаря. Речниковият му запас ще се разширява и все по-често ще чувате наистина смешни шеги и коментари.

Много родители си записват словесните бисери – например неправилно произнесени думи, за да ги споделят с роднини и приятели. Детето не разбира какво предизвиква такава реакция и дори се обижда. Обяснявайте му какво точно е смешното. Това ще му помогне да се научи да се смее и над себе си, което е неделима част от доброто чувство за хумор.

Играйте по-често весели игри, за да свикне да забелязва нестандратните ситуации, да се научи да разсмива околните и да се смее на шеги. Помолете го да нарисува смешна рисунка, измисляйте смешни рими на познати думи.

Стимулирайте го да съчинява забавни истории

Например сложете карти с картинките надолу. Започнете да разказвате, без да довършвате изреченията.

Нека детето изтегли карта и според картинката да запълни пропуска във вашия разказ. „Веднъж рано сутринта мечето тръгнало да излиза на разходка и метнало на рaмото си…“. Детето изтегля карта, на която има слон, и добавя: „Слон“. Вие: „То дълго-дълго ходило из гората и изведнъж видяло, че на дървото седи…“ Детето изтегля карта с кола. По този начин ще измислите смешна приказка.

Често му четете забавни стихчета и разкази, гледайте заедно филми, като обръщате внимание на смешните моменти. Така детето ще се учи да забелязва интересните детайли и постепенно ще развива остроумие.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар