Ето как да научите детето да ползва правилно смартфон!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Рано или късно, най-късно в 3-4 клас, родителите купуват на детето мобилен телефон


И все по-често не какъв да е, а смартфон. Необходим е, за да имат постоянна връзка.

Но детето буквално залепва за новата джаджа. Докато яде, си играе на игрички. Пише ви есемеси от съседната стая, защото го домързява да стане и да ви каже, каквото иска. Вечер заспива с телефон в ръка. Тази зависимост започва сериозно да ви плаши.

Глупаво е да конфискувате смартфона, нали вие го купихте, за да се възползвате от полезните му функции

Сега рискувате да се превърнете във враг за детето и то дълго да ви няма доверие заради вашето непостоянство – давате му нещо, а после му го вземате. Освен това му отнемате и възможността да общува с връстниците си.

Просто трябва да предприемете мерки, за да въведете ред

Ограничете времето за ползване на смартфона. Специалистите съветват в предучилищна възраст да позволявате до 1 час дневно, за малките учениците -до 2 часа. Но това време непременно се разпределя на няколко порции.

Определете заедно кои ще са свободните от джаджи зони в дома ви. Обсъдете например правилото, че всеки може да ползва смартфона в стаята си, но не и в кухнята или всекидневната. Постарайте се да давате положителен пример и не бъркайте супата, докато държите в другата ръка телефона и преглеждате профила си в социалните мрежи.

Търсете алтернативни забавления, предлагайте игри и занимания, които джаджите не могат да дадат. Например майсторете с детето нещо красиво, спортувайте, говорете си. Обяснете на детето, че телефонът няма да му осигури реалните преживявания, които ще има сред природата, на басейна, в игрите с мама и татко.

Синът или дъщеря ви трябва да е наясно, че смартфонът е преди всичко уред за комуникация и се използва при нужда

Никой човек не бива да позволява никой уред да го обсебва.

Ако не можете да се справите с никакви други мерки, прилагайте крайната – отнемайте смартфона, но ясно регламентирано. Съобщавайте на детето защо – „защото не спази уговореното време“. Казвайте и при какви условия ще си го получи: „когато се навечеряме“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар