Маските с люта чушка правят косата красива и здрава

промоции

В лютите чушки се съдържа алкалоидът капсаицин, който рязко засилва обменните процеси около луковицата на косъма


Това води до нейното заздравяване и косата започва да расте значително по-бързо.

Дори да не е това целта ви, си струва да включите зеленчука в домашните маски. В чушките се съдържат тиамин, рибофлавин, пиридоксин, различни киселини, витамини, захариди и микроелементи. Всички заедно заздравяват косата, връщат лъскавината, поддържат обема.

Настойката от люти чушки е най-лесният вариант да получите всичко това. Може да си купите готов препарат от аптеката или да си направите сами. Нарежете едро 4-5 чушлета (най-добре червени) и ги залейте с чаша вода. Затворете и оставете за две седмици на тъмно.

След това първата седмица смесете 1 ч.л. от настойката с 2 с.л. релейно масло или балсам за коса. Разделете косата на кичури и с мека четка втрийте в корените. Масажирайте 5 минути. Затопете главата за четвърт час с шапка за баня. Не мийте косата предварително, а след това. Направете 2 процедури, за да привикне кожата на главата към маската.

През втората седмица увеличете лютивата съставка до 1 с.л. на 2 с.л. релейно масло. По същия начин направете 2 маски, но ги оставете да действат по 20 минути. Не се престаравайте, за да не изгорите скалпа си. Ако просрочите времето, може да има обратен ефект – да предизвикате падане на косата.

Ако кожата ви е прекалено нежна или е раздразнена от нещо, намалете двойно количеството на настойката и две седмици правете маската така

Може да комбинирате чушките с различни масла, за да засилите ефекта им. Съотношението е еднакво във всички рецепти. Ако слагате настойка, тя е 1 ч.л. Мляна люта чушка добавяйте само 1/4 ч.л. или буквално една щипка. Смесете с 2 с.л. масло (зехтин, от гроздови семки, бадемово) и втрийте в корените. Затоплете и след 15 минути измийте с шампоан. Курсът е 8 процедури за месец, след това направете почивка. Добре е да сменяте маслата, за да не привиква кожата.

Ще получите по-комплексен ефект, ако си направите многокомпонентна маска. Към 1 ч.л. настойка от чушки добавете 1 жълтък (за суха коса) или 1 белтък (за мазна) и 1 ч.л. мед. Втрийте добре в корените, остатъка разнесете по косата. Затоплете и измийте след 15 минути.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар