Жената търси партньор за цял живот, мъжът – за една вечер?

Ти лайф за Лекува

Мъжът е като котката -гони го и той ще бяга; бягай му и той ще тича да те настигне, за да мърка в крака ти


Твърди се, че тази мъдрост е формулирана от американка – журналистката и хумористка Хелън Роуланд. Тя е живяла в края на 19-и до средата на 20-и век, когато няма съмнение, че нравите са били други. Но мисълта ѝ си е съвсем вярна и днес.

Причината да не тичате след мъж, а да му бягате, ако искате да имате връзка, е в това, че любовта идва на две скорости при двата пола. Заложено е от природата, твърдят психолозите.

Изначалните цели

Изначалната цел на мъжа е да прави секс и (евентуално) да се възпроизведе. С един поглед той преценява дали жената го привлича. Ако да, тръгва към нея.

Изначалната цел на жената е да намери партньор, с когото да прави секс, да се възпроизведе и после да отглеждат заедно поколението си. Тя не може с един поглед да прецени дали мъжът става за всичко това. Трябва й време. Така че не бърза да тръгва към него, освен ако не е лекомислена глупачка.

Тези изначално заложени цели дават различни гледни точки.

Мъжът преценява жената само спрямо себе си – дали му харесва.

Жената преценява мъжа спрямо околния свят – дали е достатъчно силен, емоционално стабилен, способен да се грижи за нея и за децата им.

Психолозите твърдят, че тези процеси са генетично програмирани и протичат подсъзнателно. Дори на 18, когато смята, че й е рано за партньор, с когото да имат деца, и си търси просто гадже, жената пак от тази гледна точка автоматично го преценява дали е надежден. А пък мъжът винаги пристъпва към жена, която му харесва, без значение дали с намерения за една нощ или „докато смъртта ги раздели“.

Стартовият сигнал

Първичният мъжки и женски оглед, завършил с положителен резултат, води до сигнал към мозъка „Да, става за влюбване“. Следва продължение в 7 фази, което също протича по съвсем различен начин за двата пола.

Колкото и да е странно, макар че има да свърши по-сложни проучвания дали
мъжът е достатъчно стабилен за връзка, жената решава по-бързо. Когато тя е вече влюбена, той е едва в средата на процеса и трябва да я догони.

А както е известно, гони се нещо, което бяга. Иначе мъжът, изпълнил изначалната си цел (нали помните -секс), бързо може да загуби интерес или да се уплаши за свободата си.

Резултатът

Точно тук природата предава жената и тя може да сгреши в поведението си. Понеже вече е открила, че мъжът отговаря на изначалната й цел да намери стабилен партньор и баща за децата си, се втурва към него. Това е моментът да си спомни онази мъдрост за котката и да бяга, ако иска да има любовна връзка.

Забележете – връзка, а не брак или трайни отношения без подпис, които е прието да се наричат „съвместно съжителство“. До това има да мине още време и на мъжете отново им е необходимо повече.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар