Защо имате нужда от вазелин?

промоции

Всяка жена трябва да има бурканче с вазелин в своя козметичен несесер. Вазелинът е незаменим спътник на женската красота и здраве</h4

вазелин

Кожата и на лицето, и на ръцете става мека с вазелин

Вазелин са ползвали още нашите баби. И определено са знаели защо.

Вазелинът винаги е бил в сандъците с лекарства на жените от няколко поколения назад. Той помага за премахване на дразненето от кожата, омекотяваше грапавите участъци и предпазва лигавицата от агресивни влияния на околната среда. Вазелинът съдържа смес от твърди и течни въглехидрати. Вазелинът се получава чрез обработка на нефтени фракции при ниска точка на кипене, а изобретението му датира от средата на 19 век.

Вече при 60 ° C вазелинът се топи, разтваря се в етер и хлороформ, може да се смесва с всички масла с изключение на рициново масло, неразтворим е във вода и алкохол. За производството на естествен вазелин се използват парафинови смоли с натурален произход. Изкуственият вазелин е направен от смес от церезин и парафин, към която се добавя парфюмно масло, което увеличава вискозитета. Естественият вазелин има антимикробен ефект.

Медицинският вазелин е старателно прочистен и бял

Използва се в медицината като основа за лечебни мехлеми, предпазва кожата от изгаряния. Вазелинът помага да защитите кожата си от изгаряния при поставянето на консерви. Тънък слой вазелин помага за заздравяването на малки пукнатини по кожата и успокоява кожата по време на измръзване.

Козметичен вазелин – използва се за мехлеми и кремове. Но трябва да сте внимателни, този вазелин има свойството да запушва порите на кожата и това блокира достъпа на кислород до нея. Такъв вазелин добре задържа влагата на кожата, не позволява да се изпари. Ако сте се върнали у дома след процедура на лазерно отстраняване на косми или татуиране, е добре да намажете такива места с вазелин. Козметичният вазелин се използва и за по-добро проникване по време на масаж.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар