Трагедия! 19-годишна моделка почина от анорексия

Бетани Уолъс е починала от анорексия

19-годишната Бетани Уолъс, която беше една от надеждите на Великобритания за успешна кариера на подиума, си отиде от този свят. Причината за преждевременната смърт на красавицата е повече от ужасяваща – дългогодишна битка с анорексията, в която в крайна сметка младото момиче не успя да победи, пише електронното издание news359.bg.

Бетани, която се изявява на модния подиум и пред обективите още от детските си години, заболяла от анорексия, когато била едва на 16 години.

Въпреки че нито близките й, нито колегите искали да повярват колко тежко е състоянието й, многократно лекари коментирали, че в резултат на хранителното разстройство целият организъм на Уолъс се е съсипал. Сърцето й било отслабнало, а голяма част от органите й – в една или друга степен унищожени.

След трагичната смърт на Бетани лекарите, които били до нея до последния й дъх, се обърнали с апел към младите момичета по целия свят. Те коментирали, че анорексията е много страшна болест, на която не бива да се гледа лековато. Болестта не само че влошава здравословното състояние, болестта убива бавно и мъчително.

Родителите и близките на 19-годишноио момиче допълват, че още от детските си години Бетани се смятала за дебела и се ограничавала. До последно те не успели да я разубедят.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар