Завесите – стражи на магическото благополучие на жилището

Ти лайф за Лекува

Някога при обзавеждане на дома красотата, макар и да се отчитала, но не се смятала за основен аспект

завесите

Зависите – стражи на магическото благополучие на жилището

Най-главното е всички предмети в обстановката да изпълняват защитни функции, да пазят дома и обитателите му от проникване на негатив и зли същности. И завесите на прозорците също стоят на стража на магическото благополучие на жилището.

В дълбока древност ролята на щори и завеси изпълняват дървени капаци,украсени със защитни знаци. Но те не са особено удобни, затова завесите постепенно ги изместват. С изключение на орнаментите, вида плат и начина на драпировка, съвременните завеси практически не се отличават от онези, които са се използвали преди векове. И функцията им е същата – защитна.

Всяка завеса на прозореца – било то разкошна, или скромна, е призвана да защити дома от проникването на различен негатив

Пердетата попиват енергийната мръсотия отвън, като не я допускат в дома, защитавайки обитателите му от зли погледи и умисъл.

ЦВЕТЪТ Е ВАЖЕН

Цветът има важна роля, тъй като всеки оттенък привлича в дома определена енергия, под въздействието на която хората се чувстват различно както в емоционален, така и във физически план.

Много благоприятен е зеленият цвят за завесите – символ на природата и растежа, на физическото и психическото здраве, на постоянното възраждане. В стаята със зелени пердета човек по-бързо ще възстанови силите си. Този цвят способства и за по-бързото оздравяване при боледуване.

Жълтият е еднозначно слънчев цвят. Той повишава настроението, подтиква към общуване. Жълтите пердета са особено уместни в гостната, където се събира цялото семейство, или в кухнята, където фамилията се храни.

Синьото е цветът на хармонията, умиротворението, душевния покой. Той е подходящ за спалнята, както и за помещения, свързани с водата – например бани. Не е желателен за работни кабинети. В противен случай този, който се труди в такава стая, постоянно ще изпитва нужда от сън.

Розовите пердета радват окото и способстват за романтично настроение. Този цвят прекрасно снема агресията, пробужда позитивни чувства, урежда споровете.

Червеното е цветът на щастието и жизнената енергия

Но едновременно с това е и много агресивен цвят. Затова не е добре да изобилства. Най-доброто място за червените пердета са помещенията, където човек повече се движи -например игрални стаи, столова, кухня.

Кафявият цвят е нееднозначен, дори по-скоро отрицателен. Често той поражда дискомфорт и низки желания. Този цвят, както и червеният, е безопасен само в малки дози.

Особено е отношението в магията към белите завеси. От една страна, като символ на чистота, бялото пропъжда нечистата сила и негатива най-добре от всички цветове. Но от друга – голямото му количество предизвиква тревожност и нервност у обитателите на дома.

Най-добрият изход според биоенергетиците са тюлените бели завеси на прозорците, които прекрасно защитават от отрицателните въздействия отвън и в същото време не уморяват и не доминират в цветовата гама на дома. Едно от най-разпространените места, където белите завеси са на място, е кухнята.

КОГА Е ВРЕМЕ ДА СМЕНИТЕ ЗАВЕСИТЕ

Съвременните магове съветват това да се прави на всеки две години. При това е препоръчително старите пердета да се изгарят или да се изхвърлят на боклука.

А защо това трябва да се прави, обяснява една магическа книга: „Който се грижи за дома си, той окачва на прозорците плат. Върху него се утаяват мислите на враговете и завистниците, черните думи и черните намерения. Колкото повече врагове има домът, толкова по-мръсни са тези платове. Не можеш да ги отмиеш със сапун, когато мръсотията се всели в тях“.

Външната чистота и добър външен вид на щорите и завесите не трябва да ви заблуждават – енергийната мръсотия не може да се види с невъоръжено око.

Ясно е, че в нашето сложно време, да се сменят толкова често завесите, не е евтино удоволствие. А и просто старите могат да ни харесват и да са прекрасно допълнение към интериора. В този случай маговете препоръчват да се провежда енергийно изчистване на „облеклото на прозорците“.

Преди всичко измийте прозореца, на който трябва да окачите пердето. На намаляваща Луна рано сутринта вземете синя чинийка с изворна вода и произнесете над нея следното заклинание: „Вода-водице, чиста сестрице! Изчисти клепачите на нашето жилище! Запази ги такива, каквито са. Нека нищо не може да ги замърси. Върни радостта, върни щастието, върни светлината в нашия дом! Вода-водице, чиста сестрице, благодаря ти!“.

С наречената вода напръскайте пердетата и леко ги посипете с четвъртъчна сол. След това можете да окачите старите завеси на прозореца.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар