Тест с листа от червено зеле разкрива: Ако цветът на урината не се е променил, отидете направо на лекар

Ако ядем зеленчуци и плодове, ние едновременно поддържаме обема на мускулите на същия обем и неутрализираме киселината в тялото.

Съвременните западни храни на базата на продукти от животински произход създават голямо количество киселини в организма, което може да доведе до метаболитна ацидоза (киселинност). Такава диета може значително да повлияе на количеството мускулна маса.

Но създаването на такива мускули не винаги трябва да е отрицателно. Този процес в кръвта отделя голямо количество аминокиселина, която помага за производство на глутамин. Това вещество се използва от бъбреците, за да се освободи от излишната киселина. Това се случва, ако основната ви диета е алкална. Ако ядем плодове и зеленчуци, тогава определяме обема на мускулите едновременно и неутрализираме киселинността в тялото.

Отговорът на въпроса коя диета е по-добра за нас е очевиден – алкалната диета, която има много зеленчуци и плодове, особено зеленина, е по-добра от месото, яйцата и млякото, които произвеждат киселина. Храненето с растения е по-добро, защото съдържа огромно количество калий, което лесно се алкализира и хората, които се хранят така, имат най-алкализираната урина.

Метод за тестване на рН на урината

Сварете лист червено зеле, докато водата не получи тъмно лилав цвят. След това извадете листа. След като сте уринирали в чаша, налейте водата, в която сте приготвили червеното зеле. Ако цветът на водата в чашата остане пурпурен или стане различен, урината ви е кисела. Но ако стане синя, урината ви е неутрална.

Съвет

Така че, трябва да ядете толкова зелени и листни зеленчуци, колкото този тест ще доведе до син цвят, за да се уверим, че организмът ни е алкален и здрав.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар