На кой пръст как и какъв пръстен да носим за повече здраве и късмет?

Според медиците, че много минерали и метали влияят различно върху организма. Среброто е най-подходящо при раздразнителност и главоболия


При усещане на упадък на силите се препоръчват златни украшения. Този метал е полезен и за хипертониците, тъй като намалява артериалното налягане, докато среброто има обратен ефект. Украшения от злато трябва да носят и хора, страдащи от язвена болест.

Сребърното украшение потъмнява при контакт с кожата на нездрав човек

Златната верижка спасява от депресия, оказвайки специфично тонизиращо въздействие, а сребърната успокоява. При избора на пръстени и украшения трябва да знаете какви камъни могат да се носят на даден пръст.

Палецът е пръстът на Марс. Той отговаря преди всичко за главата, шията и волята

Най-добре е бижуто да бъде с камъни със син и синьо-зелен цвят. Носенето на пръстен на палеца с неподходящ камък ще доведе до проблеми с психиката (тъй като червеният камък може да намали самоувереността ви) или ще направи невъзможно сключването на брак.

Носенето на камъни в син цвят на палеца повишава жизнената сила на организма, способства за възстановяването на нервната система, усилва способността за концентрация, съсредоточаване и лекува разсеяността. Зеленият камък на палеца помага за регенерация на тъканите, повишава защитните свойства на организма, действа успокояващо на психиката, забавя сърдечния ритъм.

Носенето на камъни в синьо-зелен цвят на палеца предизвиква чувство за комфорт. За хора, страдащи от пристъпи на епилепсия, пръстен със синьо-зелен цвят на палеца може да забави,
а понякога и да предотврати епилептичния припадък. Някои от синьозелените камъни са тюркоаз, лазурит, аквамарин с цвят на морска вълна, амазонит. Жълтите камъни на палеца укрепват нервната система.

На този пръст не трябва да се носят камъни в светлосин цвят – това провокира пристъпи на страх, сивите камъни могат да предизвикат апатия. Носенето на камъни в синьо-виолетовата гама предизвиква гадене и мигрена.

Показалецът – пръстът на Юпитер, е пръстът на нашето развитие

Пръстените, които носим на показалеца, влияят на способностите ни, на нашата целеустременост и самооценка. Неправилно подбраният камък и метал на пръстена на този пръст могат да доведат човека до разорение, защото привличат такива качества като недомислие, безотговорност, задоволяване на прищевките. Затова пък правилно подбраните, обратното, подобряват ситуацията в бизнеса, придават на притежателя си смелост, усилват качествата на мениджъра, позволяват да се влияе на други хора.

На показалеца трябва да се носят сапфири – те дават сили и снемат белезите на завистта. В златен обков пазят при далечни пътувания. Освен това подходящи са и всички сини, небесносини и с цвят на морска вълна камъни, както и пръстени с аквамарин, лазурит, тюркоаз, амазонит – също в златен обков. Ако на показалеца се носят опали, това ще способства за укрепването на роднинските отношения. Коралите са способни за секунди да снемат отрицателните емоции и да ви избавят от стрес. Берилът ще помогне да се излекувате от заболявания на червата, задстомашна-та жлеза и далака. Той помага и в сърдечните
дела. Единственото „но” е, че за постигането на целта берилът трябва да се носи в златен обков от мъжете на показалеца на дясната ръка, а от жените – на лявата. Не бива на показалеца да носите пръстен от сребро – това може да доведе до много бърз крах на всякакви планове и начинания.

Средният пръст -пръстът на Сатурн, отговаря за това как човек следва своето предназначение

Пръстените върху него влияят на егото и на ориентацията в живота. Камъкът в пръстена на средния пръст помага за издигане в обществените дела, в политиката, способства за възможността да водите масите, да се откроявате от тълпата.

За средния пръст най-подходящи са виолетовите и черните камъни в сребърен обков. Но не е желателно да се носят постоянно, а най-добре е от време на време – кога-то отивате на делова среща например. Искате да се сдобиете с вътрешен покой и спокойствие – сложете на средния пръст пръстен с аметист. Искате да се опазите от лоши постъпки? Обсидиан в сребърен обков, носен на лявата ръка, е именно това, което ви трябва. Искате да сте убедителни в разговора? Поставете на средния пръст лунен камък в сребро.

На средния пръст можете да носите само пръстени от сребро – златните вредят на човека. Златният пръстен с червен камък на средния пръст може сериозно да влоши личния ви живот. Медиците са забелязали, че повечето „незадоволени” жени изпитват необяснима страст към червените камъни в златен обков на средния пръст.

Безименният пръст е пръстът на Слънцето

Той е свързан (при това и на двете ръце) със сърцето и играе особена роля при носенето на пръстени. Не е случайно, че венчалните халки се слагат именно на този пръст. Подходящи са камъни с червен цвят (цвета на любовта): рубин, гранат, турмалин, червен яспис, сердолик и други. Позволени са и жълти камъни – сердолик, топаз, кехлибар, цитрин. Ако искате да запазите по-дълго брака си, носете на безименния пръст на дясната ръка перла.

Никога не мерете пръстен с диамант от чужда ръка – смята се за лоша поличба! Това означава да пуснете в живота си изневярата. Някои „посветени” използват този метод съзнателно и „ограбват” семейното щастие. Ако не сте семейни, не носете сребърен пръстен на безименния пръст. Той ще ви „успокои” до такава степен, че брачните връзки ще ви заобикалят. Много жени носят сребърен пръстен с надпис „Спаси и запази” именно на безименния пръст и се оплакват от проблеми в семейния живот. Но вината е само тяхна.

Малкото кутре -пръстът на Меркурий, отговаря за нашата реч, умението да създаваме и запазваме контакти и всевъзможни връзки

Препоръчва се на него да се носят както жълти камъни от типа на сердолик, цитрин,кехлибар, топаз, така и зелени -изумруд, ябълковозелен хризопраз и нежнозелен хризолит. При това хризопразът, обкован в сребро, е полезно да се носи на кутрето от всички, които осъществяват и внедряват нови проекти. Ако носите пръстен с хризопраз на делова среща, той непременно ще ви донесе успех. А нефритът на кутрето (както в златен, така и в сребърен обков), първо – действа благотворно на бъбреците, и второ -в труден момент помага да се открие единствено вярното решение.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар