Астрологическият център на Анахата: един по-различен поглед към зодиите (ЧАСТ ВТОРА)

алкогард промоция

Човекът се отличава от животното по способността си да обича. В източната култура сърцето на човека – това е чакрата на любовта Анахата, която има 12 листенца


Те съответстват на 12-те знака в Зодиака. Тоест у всеки човек има по нещо от всеки зодиакален знак. И е добре тези разлики да се познават и разграничават.

През живота си човек облича като нова дреха всичките 12 знака в Зодиака. Затова е важно да разберем кой от тях преобладава в даден момент от живота ни. И най-главното: когато осъзнаем кое от листенцата на сърдечната ни чакра иска да се отвори, да му помогнем да го направи. Всеки в различна степен има възможност да познае истината за любовта. Усещайки отделните листенца на сърдечната чакра, опознавайки различни зодиакални знаци, ние откриваме хармонията в своето сърце. И когато преминем 12-те цикъла, достигаме центъра на сърдечната чакра – самия себе си. Астрологическият център на Анахата съответства на Слънцето.

За да достигнем до безусловната любов, да излезем извън пределите на нашата физическа реалност, трябва да направим усилие. Тогава можем да пречупим егото си, ограничената :и природа. И да отворим Анахата – в духовен смисъл, да реализираме божествената любов.

Нека разгледаме всяко от листенцата на сърдечната чакра през призмата на 12-те зодиакални знака. 12-те листенца отразяват 12-те най-важни качества на всеки знак, които можем да развиваме в сърдечния център

Всяка зодия в основата си има известно ограничение, свое его, параван за истината. И трябва да разберем над какво да работим, с кой конкретно знак е свързано това и какво се крие под маската му.

Как да използваме описанието? Открийте в графата „неговата природа” състоянието, което най-много ви импонира в дадения момент, и следвайте съветите.

СЕДМО ЛИСТЕНЦЕ – ВЕЗНИ

Неговата природа: в личните отношения са се появили повече драматичност и емоционалност. При това най-често причината се дължи на вашата нерешителност и неувереност както в себе си, така и в партньора.

Как да го коригирате и да го отворите: стремете се към самостоятелност в отношенията. Събирайте и култивирайте увереност в собствените си сили с помощта на различни дейности, които ви се удават добре. Намерете начин да от опрете на себе си. По-често си спомняйте как и какво сте правили, когато все още сте нямали партньор.

ОСМО ЛИСТЕНЦЕ – СКОРПИОН

Неговата природа: станали сте по-взискателни от обикновено. Упреквате хората дори мислено в това, че са направили твърде малко за вас, а биха могли да са по-съпричастни, по-грижовни и мили.

Как да го коригирате и да го отворите: преразгледайте очакванията си и всеки път, когато се улавяте в мисълта, че критикувате някого заради липса на внимание, се запитайте: „Какво съм направил аз за него?”. Дали сте подали ръка първи, дали сте били мили, проявили ли сте грижа към близките си, та да очаквате сега от тях в отговор също такова внимание, загриженост, съпричастност и добро отношение.

ДЕВЕТО ЛИСТЕНЦЕ – СТРЕЛЕЦ

Неговата природа: струва ви се, че хората, с които вие и вашите деца се запознавате, са недостойни за вас.

Как да го коригирате и да го отворите: по-често общувайте с междунационални семейства и с двойки с разлика във възрастта или социалния статус. Убеждавайте се, че пътищата господни са неведоми, че хората никога не са точно такива, каквито ви от струват да пръв поглед. Затова не бива да съдите никого по външния му вид или националната му принадлежност.

ДЕСЕТО ЛИСТЕНЦЕ -КОЗИРОГ

Неговата природа: преследвани сте от страха да направите нещо по-зле, отколкото се изисква или са ви помолили. Изпитвате чувство на тъга от собственото от несъвършенство.

Как да го коригирате и да го отворите: научете се на техниките на медитация. Намерете тази или тези, които най-добре ви хармонират, и ги практикувайте. Освен това огледайте с критични очи хората, които са около вас, и се запитайте кой от тях най-много ви притиска. Когато го откриете, ограничете общуването си с него.

ЕДИНАДЕСЕТО ЛИСТЕНЦЕ -ВОДОЛЕЙ

Неговата природа: давате множество празни обещания, несправедливи сте с тези, които са в зависимост или подчинено положение спрямо вас, към децата, внуците си. Често нарушавате не само обещанията си, но и не изпълнявате задълженията си.

Как да го коригирате и да го отворите: трябва да се упражнявате и да практикувате безусловно себеотдаване навсякъде и винаги когато е възможно. Откликвайте и на най-малките пориви на душата си. Жертвайте се: с време, пари, действия, подаръци. Главното е да не се насилвате, а да бъдете в хармония с желанието си да помагате напълно безвъзмездно. Това ще разкрие вашата сърдечна чакра, ще я изпълни с енергия и смисъл. Отначало много бавно, но ако не насилвате същността си, процесът ще се развива в положителна посока.

ДВАНАДЕСЕТО ЛИСТЕНЦЕ – РИБИ

Неговата природа: понякога ви наляга безпричинна мъка. Светът ви изглежда блед, сив, постен. Губи вкус любимата ви храна. Самосъжалявате се до сълзи. Всичко, което ви заобикаля, изглежда размито и изгубило контурите си сиво петно. Хората около вас като напук не се съобразяват с чувствата ви, изолират ви и постоянно от опитват да засегнат болезнено незащитената ви и ра-нима същност.

Как да го коригирате и да го отворите: не очаквайте внимание от околните. Приемете себе от за даденост. Приемете, че сте самотно същество по една-единствена причина – че всички в този свят са самотни. Няма никакви връзки, сродни души и никой никому не може да помогне. Единствено вие самите сте в състояние да оцветите света отново. Търсете си ново хоби – там ще откриете хора, чийто свят прилича на вашия. Ще имате общи теми за разговори. Но не възлагайте върху новите си познати надеждата, че те могат да ви съжалят и да от помогнат да откриете себе си.Живейте да принципа-срещнали сте се, пообщували сте и сте се разделили. Само този принцип няма да нарани сърдечната ви чакра, а ще от помогне да укрепите и развиете както нея, така и своя дух.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар