Масажът с мед е най-ефективен при целулит

Осми март идва и за празника смятате да сложите секси рокля. Значи е време пак да разгледате кожата си за целулит


Лекарите смятат, че той се появява от стрес, хормонален дисбаланс, неправилно хранене и дори носене на високи обувки. Натрупването на отпадни вещества и забавянето на движението на лимфата нарушава кръвообращението в мастната тъкан. Всъщност целулитът е разбалансиране на организма. Той е физиологичен проблем, с диета и спорт няма да изгладите кожата. Към тях трябва да добавите козметични процедури и най-вече цялостна промяна в начина на живот.

Сред най-големите врагове на портокаловата кожа специалистите нареждат масажът с мед. Той почиства и заздравява епидермиса в дълбочина. По химичен и минерален състав е близък до плазмата на кръвта. Това обяснява универсалното му лечебно-козметично свойство и отличното усвояване от организма. Съдържа природни антибиотици, витамините В1, В2, В6, В9, А, С и Е, микроелементите желязо, йод, калий, цинк, мед и сяра, органични киселини, натурални ферменти, антиоксиданти.

Но е полезен само натуралният мед. За да разберете няма ли прибавки, в половин лъжичка мед капнете малко йод. Промяна на цвета към виолетово-синьо е доказателство, че не е натурален.

При масаж медът влиза и в ролята на пилинг. Масажът с него подобрява циркулацията на кръвта и лимфата, изхвърля токсините и излишната течност. Така еластичността се подобрява и се изравнява текстурата.

Меденият масаж не е само срещу целулита, а и за отслабване. Но ако не ограничите храната, няма да свалите само с него 5-10 килограма. Обемът на бедрата и талията обаче със сигурност ще намалее. За да получите максимална полза, трябва да спазвате няколко правила.

Кожата ще усвои по-добре меда, ако е напарена с вана или сауна, за да се отворят порите. Това е оптималният вариант, но и горещ душ ще свърши работа.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар