С мъжа ми май започваме да се превръщаме в алкохолици

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ


Не ходим никъде, стоим си вкъщи, но всяка вечер изпиваме по кило ракия

Със съпруга ми винаги сме се разбирали много добре и е факт, че скоро ще направим 30 години заедно, а още ни е хубаво и интересно.

Аз винаги съм обичала след работа да си се прибера директно вкъщи, най-много да се видя с колежки или приятелки за час-два, но след това веднага бързам да се прибера.

Горе долу и той е така. Дори и да отиде някъде, винаги предупреждава и се прибира в съвсем нормално време. Дори и, когато е имал повод да остане до късно и съм му казвала да не се притеснява, пак се е прибирал по-рано, отколкото съм го очаквала.

Явно и на двамата ни харесва да си стоим вкъщи, да си се занимаваме с нашите си неща – някой гледа нещо по телевизията, друг стои зад компютъра… Или пък си говорим, каквото и да е, сме успели да постигнем това чувство на уют и затова вечер нямаме търпение да се приберем.

Но от известно време ме тревожи нещо. Забелязах, че постепенно количеството алкохол, което изпиваме всяка вечер за двамата доближава до един литър ракия, а се е случвало и да го надвиши… Да чукам на дърво, и двамата сме добре, никой не се напива, съм здравето също сме добре, но малко се притеснявам това вече дали не е алкохолизъм?

Превод: БЛИЦ

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар