Мъжът ми е патологично стиснат!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ


Вече съседи и познати ни се подиграват

Когато се запознах с мъжа ми и започнахме да излизаме преди много години, забелязах нещо, което ми се стори нередно, но не му отдадох голямо впечатление. Въпреки че се опитваше да ме впечатли, както е нормално на първи срещи, забелязах, че винаги много внимателно чете менютата, интересува се от цените, въпреки че винаги имаше достатъчно пари в себе си. Тогава не отдадох внимания на това, пък и си казвах, че спестовността всъщност не е лошо качество за глава на семейство.

С годините, навярно и с напредването на възрастта обаче тази му спестовност сякаш започна да ескалира, за да стигне вече до крайности.

Пази всички бележки на направените разходи, дори да става дума за един хляб. И аз, и децата трябва винаги да се отчитаме за всяка похарчена стотинка.

За да не дава пари за автомивка, ни кара да се събуваме, преди да влезем в колата. Децата от малки не са видели един свестен подарък за рождените си дни, колкото и да се опитвах да скрия някакви пари, но той винаги се усещаше.

Вече не каним гости, дори и най-близките си приятели и роднини, за да не влезем в разходи. Започвам да чувам вече подмятания от приятели и съседи, а как ли ни одумват зад гърба…

Д.Щ., Стара Загора

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар