Мъжът ми спря да пие и стана непоносим!


Може да е невероятно, но искам да се върне времето, когато се връщаше пиян

Сигурно никой няма да повярва на това, което ви казвам, още повече жени, които са имали проблеми със съпрузи, които прекаляват с алкохола. А те изобщо не са малко – поне три от моите най-добри приятелки имат такива мъже и щат, не щат, са принудени да ги търпят. Да, и моят беше такъв – имаше проблем с алкохола, според мен сериозен.

Според Световната здравна организация, проблем е, когато човек пие над 30 грама концентриран алкохол на ден. Е, моят пиеше много повече.

Какво ли не правих, за да го откажа от порока! Говорех му по цели нощи, сигурно съм му досаждала. Свързах се с различни врачки, едната ми обеща да му прави ритуали на всяко пълнолуние, но не помогна.

Купих от друга препарат, който да слагам в храната му и, който щял да предизвика отвращение от пиенето. По никакъв начин не спря да пие, дори не намали малко, само сутрин в тоалетната миризмата беше непоносима.

И изведнъж той спря да пие – съвсем сам, от раз! Каза ми, че получил прозрение, когато навършил 45 – че пропилява живота си и това полуопиянено състояние, в което се е намирал пред последните повече от двадесет години било изгубено време. Нямате си представа колко бях щастлива!

И сега вече година не близва изобщо, не е пил дори една бира. Би трябвало щастието ни да е пълно, но, както казват, винаги има едно „но“.

Преди, дори когато беше подпийнал, можехме да си говорим, дори и да закъснее, да фъфли малко, но си приказвахме, защото, честно казано, нямаше агресивно пиянство. Сега напротив, станал е един дръпнат, саркастичен, язвителен. Винаги търси някакъв повод да ме захапе – колко било мръсно в къщи, неподредено, как възпитавам децата, защо готвя толкова нездравословно…

Казват, че тези, които са се отрекли от даден порок, стават фанатици. За съжаление именно това се случва и не знам дали не искам да започне да пие пак, защото става непоносимо.

З.М., Търговище

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар