Семейните ценности не са това, което бяха

Цивилизацията се развива по спирала. На всеки етап в определен момент семейните ценности отново и отново се подлагат на изпитание


Семейните ценности се проверяват, и понякога се провъзгласяват за остарели. Настоящата криза на семейството е обхванала широки маси. За новите (или добре забравени стари) форми на съжителство започна да се говори вече като за неоспорим факт.

Моделът на традиционния брак като че ли повсеместно се погребва, като хората се опират на напредничавия опит на Запада, на новото разбиране за лична свобода, на правата на човека и т.н. Мъжете и жените започнаха сякаш да воюват, изяснявайки кой от тях е по-свободен, кой има повече права, като съвършено забравиха това, заради което всъщност встъпват в брак – децата.

Ако човек е против такава постановка на въпроса, ако смята, че семейството се създава за удоволствие на съпрузите, за тяхно удобство или изгода, то ще се съгласите поне с това, че следствие от това съжителство неизменно са децата. И в пуническите войни между мама и тагги те се превръщат в невинни и страшни жертви, чиито съдби се разбиват безвъзвратно.

Наистина, всеки може да пропагандира какъвто си иска модел на брака

От сключен по договор заради сливане на бизнес до екстериториален брак, от съжителство „3 в 1″ до съжителство на еднополови партньори. И ако не се вземат предвид интересите на децата, то всичко това има право на съществуване. И дори навярно е по-удобно. Но щом се опитваме да впишем в тези „ролеви игри” едно дете, излиза, че за този персонаж няма място в пиесата. Или по-точно, за него не е написана роля, не са му дадени реплики. Просто е било лишено от право на глас…

Според наблюденията хората често бъркат понятията семейство и брак

Бракът на юридически език означава доброволен, равноправен съюз между мъж и жена, готови да водят съвместно домакинство и да възпитават деца. Той може да бъде оформен или неоформен документално. Семейството е по-скоро степен на родство. Да, разбира се, в семейството, получило свидетелство за брак, може да се създаде ситуация, когато всички се ненавиждат Семейството е по-скоро степен на родство. Да, разбира се, в семейството, получило свидетелство за брак, може да се създаде ситуация, когато всички се ненавиждат помежду си. И тогава това не е семейство. А двойката, живееща заедно без регистрация, може да създаде абсолютно идеален, основан на уважение и доверие свят – истински семеен.

В последно време стана модерно да се говори, че семейството на бъдещето непременно ще е полигамно. С други думи, мъжът по природа е полигамен, тогава защо да бъде ограничаван? Трябва да живее за свое удоволствие!

Интересното е, че жените, чийто генетичен код се противи на това изобретение, а гласът на кръвта отхвърля „общата постеля”, за да не изостанат от партньорите си, също започват да изискват свобода и права на самоопределение. Както се казва, те също имат право на това. А какво става с главното предназначение на жената: да роди и възпита дете? Нека разгледаме най-популярните днес модели на семейство от гледна точка на изпълнение на родителския дълг.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар