За да не го разглези любимата му баба, прочетете това!

От две седмици е при баба си и вече ужасно се е разглезил, не знам как ще го оправя наесен, оплаква се майката на 5-годишния Мартин


Баба му – отскоро бодра пенсионерка, е взела внучето и са заминали в семейната къща на чист въздух в малко градче.

Е, някак ще го оправят мама и татко Мартинчо наесен. Сега нека ги успокоява мисълта, че за него е по-добре да изкара лятото в игри извън смога и прахоляка на големия град.

Да, както много пъти сте чували, възпитателните методи на всички в семейството трябва да са еднакви. За детето не е добре баба да разрешава разни неща, който мама категорично не позволява. Ако сте пропуснали да направите инструктаж преди заминаването, още при първото посещение го проведете.

Говорете първо с родителите

Спокойно и тактично, но ясно и твърдо съобщете правилата за поведение на детето, които очаквате баба и дядо да изискват и през ваканцията. Няма нужда да разказвате елементарни неща, сигурно ги знаят – нали са отгледали вас или партньора ви. Предупредете най-вече за онези неща, за които очаквате, че наследникът ви ще настоява – например да гледа с часове телевизия, да играе компютърни игри, да му купуват разни забранени от вас храни и напитки, да пропуска вечерното миене на зъбите и още каквото се сетите. Особено ако е по-голямо, детето непременно ще се опита да си извоюва привилегии от склонните да му угаждат баба и дядо.

Този разговор с още по-твърд тон се налага да проведете със сина или дъщеря си

Недвусмислено заявете, че добре известните основни правила продължават да действат, макар че мама и татко са на разстояние. И че много ще се разсърдите, ако се опита да заблуждава с твърдения от сорта „Ама разрешават, питах ги, съгласни са“ и т.н. Или пък вдига скандали в очакване баба и дядо да се предадат и да позволят нарушение на правилата.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар