Кои са модните едногодишни растения за вашата градина?

Едногодишните растения са в центъра и на градината, и на балкона. Стари и нови, ярки и скромни, издръжливи и капризни, те гарантират оригиналност и блясък на всяка композиция


Всяка година градинската мода отделя едни растения да са по-актуални от други.

Това лято при избора на растения трябва да се спазвате 4 основни правила.

Доминация на зеления цвят. Наблягайте на интересни текстура и оттенъци на листата. Избирайте видове с красиви нюанси и необичайни по форма.

Естественият стил е приоритет. Връща се популярността на пейзажни-те градини, имитиращи дивата природа. Декоративните цветя все по-често се смесват с полезните.

Модни са виолетовите цветя в студените нюанси на цвета. Виолетовото се търси както в цветовете, така и в оттенъците на листата.

Многофункционалност. И едногодишните растения трябва да съчетават естетика с издръжливост. Списъкът на обичайните видове се допълва с билки и други ароматни растения.

Всичко това води до популярност на забравени цветя от бабините градини

Сред катерливите фаворити за сезона са ипомея, настурция, каскадни бегонии, немезия, висящите калибрахое, диасция.

От храстовидните изберете катарантус, калцеолария, връща се модата на хелихризумите, карцеоларията, ароматния тютюн, жълто-оранжевата темофила, маргаритките и пъстрите колеуси, едногодишните гергини, виолетовите сортове агератум.

Перуанският хелиотроп има пищен цъфтеж във всички нюанси на модното виолетово в най-яркия вариант. Едно от достойнствата му е упойващият аромат на ванилия. В зависимост от сорта на височина стига от 20 до 120 см. При повечето листата имат пурпурни нюанси. Може да се отглежда и в контейнери. Не обича ни-то бедни, нито прекалено хранителни почви. Вирее и на слънце, и на сянка и не е кой знае колко капризен.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар