Едногодишните цветя, без които вашата градина не може

Според ландшафните дизайнери, ако имате едно от тези 5 цветя, градината ви ще отговаря на тренда за сезона


1. Перуанският хелиотроп има пищен цъфтеж във всички нюанси на модното виолетово в най-яркия вариант. Едно от достойнствата му е упойващият аромат на ванилия. В зависимост от сорта на височина стига от 20 до 120 см. При повечето листата имат пурпурни нюанси. Може да се отглежда и в контейнери. Не обича нито бедни, нито прекалено хранителни почви. Вирее и на слънце, и на полусянка, но защитата от вятър е задължителна. Полива се редовно и се подхранва стандартно. Клонките се пензират, за да се поучи компактно храстче. Без редовно махане на прецъфтелите цветове няма да образува пъпки от май до октомври.

2. Еуфорбията е уникална с ажурните се пухкави храстчета. Клонките й са тънки като конец, а в края им се образуват бели цветове. Изглежда прекрасно и в градината, и в саксия. Ще разкрие пълната си красота само на топло, светло и защитено от течения място. Подходяща е всяка неутрална почва. Полива се редовно, но след изсъхване на горния слой. Подхранва се веднъж в месеца само при отглеждане в саксия.

3. Хелихризумът е моден заради влиянието на средиземноморския стил

С ребристите му месести листа хармонират прекрасно с жълтите цветове. На височина достига от 30 до 50 см. Може да му изберете слънчево или леко засенчено място. Вирее само в рохкава хранителна почва с повечко пясък. Не се страхува от липса на влага, но не понася подгизване. Редовно подрязвайте прораслите клонки.

4. Розовият катарантус може да бъде както компактно храстче, така и да се разпростре до половин метър. Цветовете са толкова много, че почти покриват листата. Багрите са в бяло-червената гама във всичките нюанси. Може да се засади в кошница като каскадно растение или като почвопокривно в лехата. Вирее на светло и в хранителна слабокисела почва. Дренажът е задължителен, не понася под-гизване. Подхранва се през 10 дни.

5. Дивият хибискус, както често наричат градинския вариант на китайските рози, е едногодишен гигант

На височина достига до 150 см. Над красивите ажурени листа се отварят един след друг едри цветове. С появата на нови хибриди багрите се разпростират от синята и червената гама към жълтата. Вирее на слънце и лека сянка. Полива се само при отглеждане в контейнер. Тогава има нужда и от подхранване през 2 седмици.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар