С тези трикове понеделникът ще ви стане любим!

Това е емоционално най-ощетеният ден от седмицата

Горкият, идва след уикенда и бележи връщането към задълженията. Но има начин да го обикнем!

Ден като другите

Запитайте се: „Ако заменя понеделника със срядата, нещо ще се промени ли?“. Проблемът идва най-често от настроението, което ни обхваща в неделя вечер, и което ни тласка към безпокойство за работата през седмицата. Не гледайте на понеделника като на начало на работен цикъл.

По-скоро го „разчленете“ на часове, представете си го като разходка, по време на която пейзажите се сменят. Понеделник не е дълъг тунел без светлина или недостъпна планина, а поредица от преодолими хълмове.

понеделникът

Понеделник – ден като всеки друг

Позитивната визуализация идва на помощ

Преди да станете от леглото в понеделник сутрин, си помислете какво би могло да направи деня ви прекрасен – бързо придвижване до работното място, конструктивно заседание, добра оценка за работата ви, приятен обяд с колеги… Тази позитивна представа има реален ефект върху мозъка – когато по-късно той бъде изправен пред ситуациите от деня, той ще прояви склонност да ги види и оцени положително, точно като в сутрешната визуализация.

Не променяйте прекалено ритъма през почивните дни

Катастрофалният имидж на понеделника идва и от прекалено голямата промяна от почивните дни към работната седмица. Но ако тази промяна не е така драстична, ще бъде по-лесно. Опитайте се да запазите през уикенда приблизително същите часове на ставане и лягане като през работните дни. Това не означава да си забраните забавленията или пък излежаването в неделя, но чуйте какво казва тялото ви и му помогнете да се върне към работния ритъм, без да страда. Всичко е в мярката.

Нови навици

Често в понеделник сме толкова стресирани, че забравяме да си доставяме удоволствие, а това е начин да приравним този ден с останалите и да го освободим от негативизма. Започнете още от сутринта с ароматен душ, опитайте нов вид кафе или идете пеша на работа със слушалки в ушите и любима музика, планирайте обяд с приятелка, която не сте виждали отдавна. Страхът от понеделника издава може би лоша организация на работата, пише „Здрaвeн жуpнaл“. Още в неделя си направете списък на нещата, които трябва да свършите в първия ден от седмицата, но нека да не са повече от три. Така ще си спестите глухата тревожност, че имате много за вършене и не знаете откъде да започнете.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар