Игнорират ме, защото не пия алкохол!

Как да постъпиш, ако съучениците ти употребяват алкохол, а твоят избор е да останеш трезвен?


Едно от най-кофти нещата, които може да ти се случат по време на пубертета (и не само), са манипулативните приятели. Всеки търси свой начин за надмощие над другите и за съжаление някои си мислят, че като се наливат с алкохол или пафкат цигари, са голямата работа. Сякаш са страшните пичове и мацки, а пък всички останали са тъпаци.

Тези хора започват да се отнасят грубо и надменно с околните и да унижават онези свои връстници, които се държат като разумни хора. Но ти вероятно си наясно, че прекомерната употреба на алкохол, особено в тази възраст, всъщност е израз на сериозни комплекси. Е, и на липса на достатъчно интелект, разбира се. Само човек, който не е удовлетворен от себе си и от живота си, търси решения в алкохола.

Към него залитат и онези момичета и момчета, които изпитват неувереност в общуването и нямат достатъчно висока самооценка

Често те не дават вид на комплексирани. Слагат си маски от нахакано поведение, разтропан език и фалшив непукизъм. Всъщност са нещастни и не харесват достатъчно себе си.

Не го забравяй всеки път, когато отидеш на купон и ги видиш каксе наливат. Осъзнаеш ли го веднъж, няма как да позволиш на тези „приятели“ да
те уязвят повече. Ти не искаш или не обичаш да пиеш алкохол. Това не само че не те прави нещо по-малко от тях, ами напротив – ти си достатъчно зрял/а да си наясно с гигантската вреда от алколоха, да имаш лично мнение и позиция, която да устояваш въпреки смешните им намеци.

А за да прекратиш закачките им, превърни тяхната ирония в своя. Започни да се самоиронизираш пред тях за това, че си „смотан трезвеник“. Измисли си как да се шегуваш със себе си и по този начин ще им отнемеш оръжието. Защото единственото, което те желаят, е да те наранят. Те не искат ти да пиеш наравно с тях -те ти се присмиват, за да те заболи и така те да изглеждат още по-голяма работа в очите на другите. Отнемеш ли им това оръжие, ще те оставят намира.

А в очите на другите ще си още по-голям пич – такъв е всеки, който успява да се шегува със себе си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар