Музикант къща не храни, каза мама!

Ако родителите забраняват на децата да се занимават с изкуство, най-вероятно допускат грешка. Но как самите деца да представят убедително някои свои артистични предпочитания?

музикант
Ако те влече изкуството, вероятно имаш и чувствителна душа, която реагира с болка на неразбирането на другите. Но е по-добре да свикнеш с това неразбиране, защото в повечето случаи няма да успяваш да го преборваш.

Друг е въпросът, че ти имаш нужда да получаваш разбиране от хората, които сатесъздали. Приятелите, учителите, общественото мнение не би трябвало да са пречка ти да следваш своите мечти. Но ако родителите ти не разбират защо нещо е важно за теб, наистина си е проблем.

Имаш две възможности. Първата е да се откажеш от мечтата си да бъдеш фотограф например и да станеш счетоводител, физик, адвокат, както вероятно искат майка ти и баща ти. Няма да ти се налага да водиш битки сега, а само да се примириш и да направиш това, което твоите родители мислят, че е най-добро за теб. (Не е изключено то наистина да е добро за теб, не го отхвърляй само защото не пасва на днешния ти професионален блян.) Има вероятност обаче цял живот да се обръщаш назад с леко съжаление, не толкова леко огорчение и с въпроса „Не трябваше ли да се преборя, когато му беше времето?“ Ако наистина имаш талант за фотограф и изобщо за изкуство, съществува опасността един ден да обвиняваш родителите си, че не са те подкрепили, а себе си – че си ги послушал/а.

Затова за предпочитане е опция номер 2, при която караш твоите родители да разберат колко важна е за теб сферата, в която искаш да се развиваш

Това няма да стане с приказки, ами с действия. Покажи им, че изкуството не само те влече, но и можеш да бъдеш амбициозен в това, което искаш да правиш. Ако мислиш, че имаш данни за певец, не е достатъчно само да се възхищаваш на гласа си у дома. Иди на прослушване, започни да взимаш уроци, явявай се на конкурси, развивай цялостната си музикална култура, като четеш, ходиш на концерти (и не, попконцертите не стигат – за да бъдеш истински артист, трябва да познаваш всички музикални жанрове), с разговори с преподаватели и професионалисти и т.н. Ако вашите не ти дават пари за уроци, събери си – бъди креативен/а, нали си човек на изкуството. Продай скъпия си смартфон и с парите вземай уроци по солфеж.

Само така ще покажеш на родителите си, че намеренията ти са сериозни. Когато им дадеш достатъчно доказателства, говори с тях и бъди категоричен/а, че ще продължиш да се бориш за мечтата си. Кажи им, че подкрепата им е важна и очакваш да застанат до теб, пише вестник „Всичко за семейството“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар