Скуката може да съсипе връзката ви – ето какво трябва да направите

Живеете c някого вече няколко години и в отношенията ви започва да се прокрадва скука…

Не се радвате на нищо заедно, не намирате как да се изненадвате взаимно. Общуването е започнало да се свежда само до грижата за децата и дома? Значи трябва да промените нещо, за да възстановите семейното щастие.

Недостиг на внимание: какво да правите?

скуката

Трябва да промените нещо

В началото на брака си/съвместното си съжителство, често сте си правели общи разходки вечер, хванати за ръка, дълго сте разговаряли, обсъждали сте общите си мечти. А днес вечерите минават пред екрана на телевизора или до печката. Загубили сте емоционалната си връзка, изхабени сте психически.

Възстановете загубената връзка с любимия, освежете я.

– Отношенията изискват ежедневна работа, пише „Здрaвeн журнaл“. Да, не е лошо да възприемате отношенията по този начин – като ежедневен ангажимент, като работа. Но вместо пари, от тази работа можете да получавате хармония и взаимно разбиране. Над отношенията трябва да се работи, ако искате да съхраните онази първоначални искра помежду ви.

Изключително е важно да не пропускате телесния контакт: прегръщайте партньора си с повод и без повод, целувайте го, не забравяйте да споделяте колко ви е хубаво с него. Всеки има нужда да се чувства нужен и обичан.

Недостиг на нови впечатления и събития: какво да правите?

Възможно е наглед всичко в семейството да върви добре. Но едновременно с това всъщност единият от вас да иска нещо различно, да иска да се развива, да научава нови неща, а вторият да е доволен – всичко да го устройва и нищо да не му трябва. Така единият се опитва самостоятелно да се усъвършенства – той вече е достигнал първото ниво в отношенията. Направил е много за семейството и е готов да мине на второ ниво.

– За да се разреши подобно недоразумение, обсъдете с партньора си как да продължавате напред. Споделете какво ви се иска, какво бихте направили, какво искате да промените. Например: когато жената в една двойка дълго е стояла вкъщи и се е грижила за децата, а сега те са пораснали, тя чувства, че може да се занимава с друго: да се върне на работа или да се заеме с нещо съвсем ново, да открие своите таланти. Може да иска да захване собствен бизнес или да се заеме с някакви курсове по език или усвояване на нови умения.

В такъв момент е важно всички тези желания да бъдат обсъдени с партньора – тези желания могат да подтикнат и него да се променя, да търси начин за саморазвитие. Никак не е маловажно да се обсъждат мечтите и стремежите. Пък и никога не е късно ежедневните ангажименти да се преразпределят – да си създавате нова семейна организация така, че всеки да има време да прави и други неща, а и да имате повече време за прекарване заедно.

Недостатъчно положителни емоции – какво да правите?

Ако ги няма, семейният живот изглежда сив, лишен от каквито и да е емоции. Но не винете непременно партньора си. Това може да се дължи на вашето неумение да внасяте цвят в семейния си живот – а и на неумението ви да харесвате и обичате самите себе си.

– Значи е време да проявите изобретателност и да станете по-креативни!

Пригответе някаква изненада за партньора си: например романтична вечеря, или пък направете малък подарък – нещо, за което любимият ви човек е мечтал дълго, но все не се е получавало. Опаковайте го красиво, дори добавете картичка – напишете колко обичате този човек, напишете колко сте благодарни, че го имате в живота си.

Планирайте съвместно пътешествие и тръгнете да търсите нови приключения и емоции. Може заедно да се запишете на танци, или пък, ако повече ви подхожда, заедно да скочите с парашут или да направите нещо друго – по-екстремно и изненадващо.

Не е толкова трудно да събудите емоцията във връзката ви: не чакайте някой друг да направи това, сами предизвикайте промяната – това ще ви донесе много положителни емоции, прекрасно настроение. Но не превръщайте отношенията си в преследване на нови впечатления. Семейният уют и чувството за спокойствие са най-ценното богатство във всяка връзка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар