На 32 години синът ми постоянно иска пари

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ


Смята се още за дете и мисли, че съм длъжна да плащам за всичките му капризи

Не знам как да постъпя и да разреша проблем, който ме тормози все повече и повече. Става дума за моя син, който вече е на 32 години, но очевидно още се мисли за дете.
От пет години не живее при нас, а на квартира с приятелката си, с която са заедно от седем години. Многократно съм го питала не мислят ли за брак, казва ми, че това било формалност и вече никой не се женил. Не го одобрявам това, не нека живеят така, щом го предпочитат.

Проблемът обаче е, че той очевидно си мисли, че ние като родители сме му вечно задължени и сме длъжни всеки път, когато поиска нещо, да му го осигурим безпрекословно. Независимо дали става въпрос за нещо сериозно, или за поредния каприз. Той работи, не е оставал без работа, но заплатата му никога не стига. И почти всеки месец трябва или да му платя тока, или да му дам пари да си върне заеми.

Сега от един месец ни е заврънкал за 2000 лева, тъй като с приятелката му искали да отидат в Куба. Разбира се, винаги ще помагам на детето си при нужда, но това нещо сериозно ли е? Пък и 2000 лева са много пари, а аз не ги копая. Той обаче си мисли, че щом ми е казал, аз просто ще ги извадя и ще ги дам, вече си е резервирал хотела там. И най-вероятно за пореден път именно така и ще стане.

В.Я., Пловдив

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

1 коментар

  1. MI2 says:

    Кажете на сина си, че сте станала жертва на ало измама преди две седмици и сте останала без стотинка и дали ще може да ви плати той тока този месец, просто да видим как ще реагира. Вероятно е никога повече да не ви се обади за пари.

Добавете коментар