7-те основни причини за женската изневяра

Ето кое би накарало дамите да предпочетат чуждите ласки

Кой казва, че само мъжете имат право да се утешават в обятията на друга жена? Ако питате тях – винаги имат основателна причина. Но истината е, че мислят предимно за собствените нужди и удоволствия. Любопитно изследване на италиански психолози разкри, че и дамите са склонни да скочат в чуждото легло.

При тях обаче причините са по-различни и някои наистина имат разумно обяснение.

Като отмъщение

Дамите са царици на финото изкуство да отмъщават. Ако мъжът е сглупил да кръшне и е бил разкрит, нека не си мисли, че ще му се размине безнаказано. Нежната му половинка ще открие най-добрия начин да му отмъсти. Не като го лиши от вечеря, а като го нарани по най-деликатното място – мъжкото честолюбие. Дамите не забравят, те помнят, пише „Жуpнaл“. И щом се

изневяра

Какви са причините за женската изневяра?

появи сгоден случай, ще поставят рога на провинилия се с първия срещнат така, че той да разбере и страда.

От скука

С годините рутината и отегчението завладяват живота на двойката.

Така и двамата партньори стават уязвими към външни предизвикателства. Най-често мъжете се увличат, без много да му мислят. За тях дори няма значение как изглежда въпросното предизвикателство, щом има пола и разчупва монотонността. Кой казва, че същото не се случва и с жените?

Нуждата да се чувстват желани

В дългите връзки мъжете все повече започват да правят секс по бързата процедура – без любовна игра, без романтика, без ухажване. А жената има нужда да се чувства желана и красива в очите на любимия по всяко време. Когато не получи това от партньора, тя търси внимание извън дома.

За да не бъде самотна

Това е сложен казус според психолозите. В някои семейства постепенно настъпва силно отчуждение. Двамата спят в едно легло, правят секс, но искрата между тях е угаснала и с всеки ден те се превръщат просто в добри познати. За мъжа това не е проблем. Той има своите занимания и сексът без чувства му е напълно достатъчен. За жените не е така. Те имат нужда да бъдат с човек, с когото могат да разговарят, да изплачат мъката си или споделят радостта си. А между всичко това – и да правят истински секс.

Заради „пеперудите в стомаха“

Сексът не е секс, ако го няма усещането, сякаш ято пеперуди пърхат в стомаха. За съжаление, колкото повече време минава, толкова по-малко пеперуди остават. Докато в един момент се окаже, че двамата просто съжителстват удобно. Мъжът обича комфорта и за него това е напълно в реда на нещата. Но жената има нужда от секс, страстен секс.

За да забравят

Случва се жената да преживее тежко някаква драматична случка. И започва да търси спасение по всички възможни начини. Ако на хоризонта се появи интересен мъж, който да я изкуши да забрави миналото, тя без да се колебае, би се отдала на ласките му.

Когато е болна

Понякога здравословното състояние провокира подобни реакции. Според психолозите обяснението е просто. Когато жената се чувства застрашена, тя инстинктивно иска да грабне всичко от живота, да се наслади максимално на всяко по-силно усещане – каквото е и сексът с непознат.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар