Как да почистим бързо и лесно мебелите у дома?

Днешните мебели биват изработвани от най-различни материали, сред които редица домакини сочат дървесината за фаворит

Факт е, че правилната поддръжка на повърхностите изисква не малко време, за това предприемчивите дами са се добрали до няколко хитринки, чрез които заличават нараняванията и петната върху плоскостите.

Акцент

мебели

Мебелите, чийто последен слой е лак, се почистват изключително внимателно

Дървените мебели са изключително популярни по цял свят и все още много хора ги предпочитат заради качеството и атмосферата, която внасят в дома. Те носят редица плюсове и създават уютна обстановка, но поддръжката им не винаги е лесна, особено ако са изработени в определен стил, където акцентът пада върху миниатюрни орнаменти, вградени в самата плоскост. Въпреки това има съвети, които ще ви помогнат да запазите мебелите си като нови или да заличите нараняванията от миналото.

А най-хубавото е, че са изключително евтини и икономични.

Добър начин за премахване на драскотините върху дървените мебели е чрез маслото от черния дроб на треска. Макар да не мирише приятно, то е лесно решение, а резултатът ще е налице минути след финала. Набавете си капсула с масло, отворете я и я нанесете върху неравностите. Нужно е да изчакате няколко часа, докато попие, след това почистете с мека кърпа – така почиствате и полирате едновременно. Този метод се използва два пъти седмично.

Много дами избират популярната паста от орехи, натуралната мазнина прониква лесно и по този начин освежава самия материал. Той придобива блясък и траен аромат. За целта е нужно да счукате няколко ореха, докато получите прахообразна смес. След това се добавя вода или зехтин. Сместа се нанася и се чака да изсъхне. Излишъкът се почиства с чиста кърпа.

Свежест

Кафето на зърна – това е един от хитрите ходове на домакините, които се хвалят с перфектна чистота у дома. Почти никой не може да отгатне как точно боята, отделяна от кафето на зърна, освежава мебелите. Първата стъпка е да навлажните зърната с вода или ленено масло. Сместа се нанася фино върху частите, които се нуждаят от минипоправка, пише „Тeлeгрaф“.

Сместа се разнася внимателно с четка и се оставя за кратко време. Нашият съвет е да поддържате плоскостите по този начин веднъж седмично. Може да използвате пластелин или паста за зъби, както и лепило примесено със стърготини. Методът на последните е сходен с този, в чиято основа са кафените зърна.

Фин

Мебелите, чийто последен слой е лак, се почистват изключително внимателно, що се касае до избора на препарати. Тук основното и важно правило е те да не са мазни, тъй като повърхността не попива. Нашият съвет е да използвате фина микрофибърна кърпа, която да не разпръсква власинки.

В самия препарат може да капнете няколко капки лимонов сок, който ще допринесе и за приятното благоухание. Обикновено тези мебели се почистват 3-4 пъти седмично, тъй като дори лекият допир остава отпечатък върху повърхността.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар