Как да променим интериора с помощта на книги?

Книгите наистина могат да променят живота ни към по-хубаво

И въпреки че те не са просто за украса, мястото им в нашия дом може да бъде повече от красиво и да промени цялостното усещане за интериора. Много често обаче в една къща има повече книги, отколкото свободно място. Тук следват практичните съвети как и къде да си направим библиотека, за да не засягаме пространството на дома.

Визия

книги

Как и къде да си направим библиотека?

В едно по-малко жилище групирането на книгите тематично помага да си спомните къде е всичко, без да използвате цялото място, за да аранжирате всичко заедно. Един от най-лесните начини за изграждане на удобна библиотека е поставянето на етажерка над някоя от вратите в жилището.

Мястото е наистина много удобно, защото по никакъв начин няма да наруши нито цялостната визия на помещението, нито ще отнеме от свободното място по стените. В зависимост от разположението на вратата то етажерки могат да бъдат поставени също и зад нея.

Идеално

Понякога старите апартаменти и къщи имат малки кътчета, които не са супер функционални. Именно там могат да бъдат поставени няколко рафта, които съвсем спокойно да се превърнат в мини домашна библиотека. Така например неизползвано пространството в горната част на стълбите, на площадките, в ъглите и коридорите и под стълбите са все идеални за поместване на многото книги.

Килер

Никой не иска да се откаже от пространството в килера … но ако се случи да имате такъв, който да пощадите, може да го превърнете в мини домашна библиотека, като премахнете вратите и добавите рафтове.

Малко пространство, високи тавани? Можете да закупите различни компоненти за вграждане, ако бюджетът ви позволява, или можете да създадете свой собствен чрез подреждане и поставяне на няколко подобни рафта.

Важно е да се уверите, че сте захванали всичко по стената по подходящ начин, така че нищо да не се преобърне. От друга страна, не е задължително жилището ви да има високи тавани, за да съхранявате в него повече книги. Потърсете място под дивана, шкафовете, дори в подножието на леглото си. Или пък можете да изградите вашата домашна библиотека в парапета на върха на домашната стълба.

Коридор

В тесен коридор библиотеките заемат ценно подово пространство. Вместо това може да монтирате плаващ или стенен шелф, който можете да закрепите към стената, като освободите подовото пространство отдолу и от двете страни. Целият коридор, облицован с книги, ще изглежда чудесно, или бихте могли да използвате част от рафта, за да съхранявате предмети като шалове и чадъри. Ако предпочитате може да си купите от т.нар. столове за книги.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар