Роднини ни се натресоха, не можем да ги изгоним!


Щяха уж да останат най-много седмица, идния месец ще направят година

Не съм очаквала, че ще ми се случи нещо подобно, но очевидно нормалните хора като мен и съпруга ми сме беззащитни срещу човешкото нахалство и безпардонност.
Преди почти година моя братовчедка, дори не първа, а втора, ми се обади по телефона, че с мъже и децата й имали проблем. Просрочили ипотечния кредит на апартамента, който изплащали и банката щяла да ги остави на улицата. Плачеше по телефона, че нямало къде да отидат.

Имали резервен вариант с брат й, който заминавал за Щатите и щял да им остави апартамента си, но трябвало да изкарат някъде две седмици, не повече.
Ние със съпруга ми и дъщеря ми живеем в двуетажна фамилна къща и при нас има място, още повече, че за съжаление родителите ми починаха и двамата доста млади. Попитах съпруга ми, той влезе в положение и им казах, че могат да дойдат.

И така вече мина година и те продължават да живеят у нас. Отгоре на всичко постоянно се качват на нашия етаж, дори когато няма никого и тарашат хладилника, подозирам, че и за пари търсят, тъй като на няколко пъти съм оставяла неголеми суми, които мистериозно после изчезваха. На въпросите ми какво става, се отговаря, че всеки момент братът ще замине и ще освободи апартамента.
Наскоро подразбрах, че нещата с ипотекирания им имот не били съвсем така… Изобщо, когато човек е нормален и деликатен, винаги ще има някой наглец да му изпие кръвта.

М.Д., Ямбол

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар