Маски с коприва: Лесни, бързи и ефективни рецепти

Ти лайф за Лекува

Копривата е един от най-използваните компоненти в козметиката за коса


Полезните свойства на копривата са много, най-вече заздравява косата и намалява падането й, което е чест резултат от студеното време. Да използвате коприва у дома е лесно, само че има проблем – оцветява косата в зеленикаво.

За да избегнете този ефект, в маската от коприва добавете лимонов сок. Това е задължително за блондинките и светлоке-стенявите. Ще свършат работа и мед, бяла глина или оцет.

Терапията с коприва основно се препоръчва при мазна коса, защото намалява активността на мастните жлези в скалпа. При сухата коса се добавят омазняващи съставки като сметана, зехтин, олио.

За укрепване на корените смесете 2 с.л. сок от коприва (или екстракт от растението от аптеката) с 30 г морска сол. Нанесете в корените с масажиращи движения. Завийте с найлон и кърпа. Измийте след 35 минути само с вода.

При пърхот помага маска от коприва и 30 мл растително масло (от репей или рициново)

Намажете скалпа, затоплете с найлон и кърпа. Измийте след 20 минути с шампоан според типа на косата. Нанесете и балсам.

Сухата коса подхранете с маска от пасирани в блендер 50 плодчета от облепиха, 1 с.л. мед и 3 с.л. силна отвара от коприва. Нанесете по цялата коса и след 15 минути измийте само с вода.

Ако косата ви е мазна, смесете по 3 с.л. отвара от коприва и дъбова кора. Добавете 1 с.л. зехтин, разпределете добре по цялата коса. Затоплете и след час измийте с шампоан за мазна коса и подходящ балсам.

За цъфнали крайчета помага маска от 2 с.л. пасирана коприва, 2 разбити белтъка и 2 с.л. силна отвара от лайка. Нанесете по дължината на косата и след 10 минути измийте само с вода.

Общо укрепващо действие има маската от 100 г кисело мляко, 5 с.л. пасирана коприва и 1 с.л. мента. Оставете сместа под капак за 8 часа. Нанесете на влажна коса и след 20-25 минути измийте само с шампоан, без да слагате балсам.

ПАУЪР НЮ ХЕЪР ЛОСИОН – кажете СТОП на косопада!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар