Каква е тайната на парафинотерапията за ръце?

Тайната на парафинотерапията е проста – восъкът се топи при нагряване и задържа топлина за дълго


При контакт с тялото му предава тази топлина. А това оказва положително въздействие на обменните процеси. Така парафиновите бани подобряват кръвоснабдяването на ръцете, стимулират тонуса на съдовете, насищат кожата с кислород и хранителни вещества. Все ползи за красотата и здравето през студените дни.

За да си направите процедурата у дома, трябва да използвате само козметичен восък. Ще ви е нужен не по-малко от 2 кг. Загрейте го на водна баня, докато се втечни. Температурата му не бива да надвишава 55 градуса, мерете я с готварски термометър. Може да добавите няколко капки ефирно масло, за да бъде процедурата максимално приятна.

Намажете ръцете обилно със защитен крем, той ще ви предпази от евентуално изгаряне

Потопете ги в парафина и след няколко секунди ги извадете. Като изстине восъкът, ще образува ръкавици. Повторете процедурата минимум 4 пъти – колкото по-дебел слой се получи, толкова по-добре. При необходимост отново разтопете восъка. След това сложете истински ръкавици и не ги сваляйте поне половин час. Парафинът лесно ще се отдели от кожата. Може да използвате парафин и за ходилата. Нанасяйте го с четка и спазвайте същите правила – няколко слоя и чорапи накрая.

Ограничения в броя на процедурите няма. Веднъж в седмицата е достатъчно, стига да сте постоянни.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар