Кога сънищата вещаят нещастие?

Сънищата са отражение на емоции

Всички сънуваме. Някои постоянно, други – по-рядко. Някои – цветно, други – в черно и бяло. Понякога насън се усмихваме, друг път се събуждаме уплашени от странното видение. Кога обаче сънят наистина предсказва нещастие, болест или опасност, и има ли начин да се предпазим?

Ето кои наши нощни видения могат да се превърнат в болест или опасност наяве.

Сънищата са отражение на емоции

Според психолозите повечето сънища са отражение на нещо преживяно. Във виденията ни обаче то изглежда различно. Не е задължително, ако през деня голямо куче ви е изплашило с лай на улицата, през нощта да сънувате как глутница бездомни кучета ви нападат и разкъсват. Това всъщност е крайният вариант и толкова буквално пренасяне на емоцията в съня не се случва така често. По-разпространени са сънищата, които си открадват дребен детайл от преживяното, но го развиват по абсолютно нереален начин (красив, когато емоцията е била приятна, и страховит, ако е била негативна). В този смисъл сънят не трябва да ни плаши, а да го приемем като нещо нормално, което е развълнувало съзнанието ни, без да търсим някаква свръхестествена форма, казват специалистите. Но има и сънища, които са предвестници и точно те са истински плашещите.

сънища

Всички сънуваме

Нощни видения, които предсказват

В народните поверия има немалко такива. Те са лоши поличби, които могат да се случат в близко, далечно или неопределено време. Могат и никога да не се сбъднат. В повечето случаи пророческите сънища идват, за да ни предупредят за някаква опасност.

Те няма да се появят, за да предскажат, че партньорът ще ни напусне, но биха се явили, за да подскажат болест или загуба на близък човек, земетресение, опасност от огън, катастрофа или удавяне… И често не изглеждат толкова страшни, колкото да речем е кошмарът, провокиран от преживяна неприятна емоция. Пророческо например е сънуването на часовник. В повечето случаи се тълкува като знак за болест. Калта и локвите са други лоши поличби. Ако газите в тях, означава, че ви очакват лоши вести. Много насекоми накуп, особено мухи, са друг знак за неприятни новини. Ако косата ви насън побелее, подсказва за болест. Същото предсказват и развалените зъби, пише „Жуpнaл“. А падаща коса и падащи зъби говорят за най-лошото, както и разговора насън с покойник. Може да се разтълкува дори като предсказание за смърт (ако не в семейството, то на близък човек).

Има ли начин да се предпазим?

Ако сънят вещае болест, най-добрата превенция е да посетите лекар и да си направите един профилактичен обстоен преглед, за да хванете евентуалното заболяване в началото, а и да се успокоите. Според народните поверия лошата поличба може да бъде прекъсната и да не се случи, ако веднага след такъв сън измиете лицето си със студена течаща вода. Или да разкажете съня на някого, но не в дома си, защото така затваряте прокобата между стените, а на открито – най-добре, когато има вятър, за да отвее лошите знаци надалеч от вас.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар