И бебето има нужда от лично пространство

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всеки родител смята, че бебето изпитва потребност от неотлъчното присъствие на мама и татко, защото така се чувства спокойно и сигурно


Не е съвсем вярно, твърдят педиатрите. Понякога и то като възрастните има нужда да го оставите на мира. В това число и да е само в стаята.

Необходимостта отлично пространство и от лично време съществува още от най-ранна възраст.

Обикновено родителите бързо свикват да разпознават кога бебето има нужда от сън. То мрънка и не спира въпреки опитите да го утешат, търка очи. Трябва да се научите да разбирате и кога просто иска малко спокойствие.

Ако докато си играете с бебето, то започне да извръща поглед от вас или закрие лицето си с ръце, това е неговият начин да ви каже, че вече е уморено и има нужда да спрете да му досаждате. Времето, прекарано насаме, е почивка от контактите с близките, които стимулират психо-физическата му активност.

Особено внимавайте, ако вкъщи сте много хора

Прекалено многото общуване, предаването на бебето от ръце на ръце през цялото време, докато е будно, го изтощава. Едновременно с това свиква някой непрекъснато да се занимава с него и после иска компания още щом отвори очи.

След събуждане не го грабвайте веднага от креватчето, а го оставете там няколко минути. През това време детето ще опознава собствените си движения и техните възможности. Това действа успокояващо и същевременно подпомага развитието.

След като сте си поиграли, добре е да оставяте бебето само за няколко минути. Някои издържат до 20 минути, без да скучаят.

Лично пространство означава и бебето да си има самостоятелно легло, а след като започне да седи – столче.

Ако детето е навършило 6 месеца, поставете го в столчето, дайте му играчки или го обърнете към прозореца. Това е не само приятна почивка, а и първа крачка в развитието на самостоятелност.

Още в първите месеци слагайте в леглото, количката, кошарката играчки, за да може бебето да ги разглежда и пипа, пише „Всичко за семейството“. Така то свиква да се забавлява само, като следва собствен ритъм. Не е добре да го научите вие непрекъснато да го занимавате, защото освен че може да го претоварвате, ще се превърнете и в основната му играчка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар