Това са най-разпространените суеверия за бременни жени!

алкогард промоция

Сами преценете дали да вярвате в тях

Съществуват редица суеверия за бременни жени. В този материал ще ви запознаем с най-разпространените от тях, а вие сами ще прецените доколко са верни.

Вероятно сте се чудили защо се смята, че когато жената забременее, не бива да се подстригва. Според поверието, по този начин тя скъсява живота на детето. Именно поради тази причина преобладаваща част от бременните жени не отрязват и кичур от косата си по време на бременността.

суеверия за бременни жени

Най-популярните суеверия за бременни жени

От медицинска гледна точка няма никакви проблеми да се подстрижете, тъй като това не застрашава по никакъв начин живота и здравето на детето.

По време на бременността се стимулира производството на хормони, които оказват благотворно влияние върху растежа и структурата на косата. Единственото нещо, към което трябва да се отнасяте по-предпазливо, е боядисването на косата. През първите три месеца дори е строго забранено да се подлагате на подобни процедури, тъй като може да повлияете негативно на плода.

Според друго суеверие, ако по време на бременността си спите по гръб, детето ще се роди мъртво. Истината е, че в това твърдение има и доза истина, макар и малка.

Медиците посочват, че по този начин съществува реална вероятност да притиснете долната куха вена. По този начин затруднявате връщането на венозната кръв към сърцето и се стига до понижение на артериалното налягане. Препоръчително е покрай общия щадящ режим да се стараете да спите на една страна, за да не се стига до подобни усложнения.

Може би сте чували възрастни хора да казват, че за бебето не бива да се купува нищо предварително. Ако обаче послушате бабите и отложите купуването на необходимите неща за след появата на рожбата ви, то трябва да знаете, че няма да имате време за това. В този момент майката няма да може да остави бебето си за по-дълго време, а таткото вероятно няма да купи точно това, което трябва.

Източник: zajenata.bg

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар