Брат ми призна, че е гей, сега не знам да кажа ли на нашите


От малки бяхме много близки, но не съм подозирала защо толкова се вълнува от моите неща

С брат ми от малки сме били много близки. Той през цялото ни детство много се е вълнувал от моите неща, споделяли сме си, говорили сме си с часове. Често ми е отделял повече време, отколкото на приятелите си.

Тогава не намирах нищо странно в това. А от друга страна нищо в поведението му не подсказваше, че предпочита мъже. И той като всяко момче имаше хлътвания, излизаше с момичета, те го харесваха.
И преди три дни, както си говорехме, изведнъж ми призна, че е гей. Каза, че винаги е бил, но в началото не е искал да си го признае дори на себе си.

В момента той е на 21 години и учи в София, аз съм три години по-малка и съм още при родителите ни. Той ми призна още, че приятелят му, с когото делят една квартира, всъщност е негов любовник, обичали се много и смятали да живеят заедно. Мислели дори един ден да се оженят, когато това стане законно в България.

Каза също така, че мисли да каже на родителите ни, но още не може да събере смелост. Сега и аз си мисля дали пък да не ги подготвя, но като знам какви са нашите, това за тях ще е страшен удар. Така че едва ли ще успея да им кажа… Моля се само да не съм вкъщи, в момента, когато той реши да го стори.

Д.Д., Плевен

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар