Да се намеся ли, когато отношенията между родителите ми се обтегнат?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Когато отношенията между възрастните се обтегнат, е много трудно за всички вкъщи


Не пречи да опиташ да им налееш разум в главите. Най-малкото е добре, когато в семейството има проблем, всички да вземат участие в откриването на решението.

Избери спокоен момент, за да поговориш с вашите. В никакъв случай не се намесвай по време на караница, защото има опасност да те въвлекат в пререканията си.

Идеята е да им покажеш, че искаш да им помогнеш да изгладят отношенията си и да вземат някакво цивилизовано решение за бъдещето на връзката си. Поговори с тях, но внимавай да не се превръщаш в рефер на „играта“. Категорично им заяви, че няма да допуснеш да те използват като оръжие един срещу друг. Дори тайничко да си на страната на единия, не показвай предпочитанията си. Нека да бъдат наясно, че единственото, което искаш, е двамата да се успокоят и да открият компромисите, които ще въдворят мир у дома.

Кажи им направо как се чувстваш, когато се карат. Обясни им, че дори когато не си вкъщи, си напрегнат/а при мисълта дали в момента не се разразява някой чутовен скандал.

Ако двамата стигат до високи децибели или агресия един спрямо друг, бъди категоричен/а, че не желаеш да живееш в такава атмосфера

Понякога проблемите в брака са толкова дълбоки и неразрешими, че няма добър изход. Ще ти се иска да се бунтуваш, да върнеш времето назад, да вразумиш вашите. Дори е възможно самият/ата ти да стигнеш до крайности, за да ти обърнат внимание. По-добре се успокой! Ако не можеш да повлияеш на тях, поне можеш да го направиш за себе си. Намери си интересни неща, които да отвличат вниманието ти от проблемите у дома. Ако имаш баба и дядо, отиди за известен период да живееш с тях. Кажи на вашите, че скандалите им ти пречат да учиш и те разстройват прекалено.

Едва ли може да повлияеш на отношенията им, ако те вече са счупени. Затова не преследвай на всяка цена happy end. Най-малкото не знаеш кое е най-хепи развитието на тази ситуация. Важното е в този период за твоето семейство да съхраниш себе си и нормалните си отношения с всеки един от родителите, без значение кой според теб е виновен и кой не.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар