Накарайте детето да мисли, докато се забавлява!

Трябва да накарате детето да мисли, докато се забавлява. така ще провокирате изграждането на една необходима креативност

Способността за нравствена преценка изисква участие на висшите структура на мозъка. Провокирайте сина си да мисли в нравствени категории, като задавате хипотетични възможности: „Редно ли е да набиеш Петър, ако той бутне Деси, докато си играете на площадката?“

Полезно за детския мозък е да развивате способността за съчувствие. Това става с общуване и насочване на вниманието към емоциите и мислите на другите. За да предизвикате емпатия, задавайте въпроси, изискващи интерес и разбиране на чуждите преживявания.

Докато четете на детето приказка, може да попитате: „Как ли се чувства принцът сега, когато Пепеляшка избяга от бала?“. Използвайте и подходящи всекидневни ситуации, за да стимулирате детето да мисли за хората, с които общува.

Има игри, с които родителите могат да помогнат за развитие на детския мозък. Реденето на пъзел изисква наблюдателност и концентрация. В допълнение учи и на търпение. Предлагат се маса електронни варианти на пъзели, както и скрабъл, кръстословици, судоку и т.н.

Може сами да измислите как да се забавлявате сигра за наблюдение и концентрация вкъщи. Набележете си наум някакъв предмет в стаята. Задачата на 6-годишната ви дъщеря е да го открие, като ви задава въпроси за цвета, формата и други особености.

Търсенето на съкровища кара детето да проявява съобразителност. Скрийте на различни места у дома дъвка, ябълка, бонбон, малки предмети. Ако вече разпознава буквите, може да скриете и букви, изрязани от хартия, които да образуват дума. Нарисувайте карта с указания, стрелки и знаци, насочващи към скривалищата. Детето трябва да ги открие, като за по-интересно може да засечете време.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар