Най-добрите рецепти за домашен лифтинг

промоции

Козметичните средства с ефект на лифтинг винаги имат силно действие

А зрялата кожа е много чувствителна и реагира бурно на всяка агресия. Затова при използването на лифтинг маски в домашни условия трябва да подхождате внимателно.

• Подбирайте компонентите, като се съобразявате с типа на кожата си, възрастта и степента на стареене. За суха се препоръчват мазни млечни продукти, а за мазна са подходящи изсушаващи като глина и белтък.

• За активно стягане на лицето маската трябва да се нанася топла. Но при загряване отчитайте състава й. Козметичните масла и медът не трябва да се затоплят повече от 40 градуса, а яйцата – до 35.

• Задължително е лицето първо да се почисти и ексфол ира. Добре е и да се напари, а във водата сложете подмладяващи растения като алое, бял равнец, шипки.

• Лифтинг маските се нанасят на два етапа. Първо се маже тънък слой по масажните линии. След като изсъхне, се слага втори слой. Той също се изчаква да изсъхне. Обикновено това отнема 20-25 минути,

Маската с джинджифил има мигновен стягащ ефект

Растението подхранва и тонизира кожата, поддържа оптималния хидробаланс в нея. Смесете 1 ч.л. сок от джинджифил, пюре от по половин зелена ябълка и банан, 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. лимонов сок.

Маските с желатин са от най-ефикасните. Той прави кожата мека, има избелващ и стягащ ефект, изглажда мимическите бръчки. Разтворете в 6 с.л. вода 1 с.л. желатин. Оставете да набухне. Почистете от семките 10 зърна грозде и пасирайте. Към плодовото пюре добавете 10 капки масло от пшенични зародиши, разбъркайте и накрая смесете с желатина.

За суха кожа се препоръчва маската от 1 с.л сметана, 1 жълтък и няколко капки масло от алое.

крем против петна

Немски крем против петна

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар