Ето това са цветята, които виреят на тъмно и на студено!

При избора на цветята за дома трябва да се съобразявате с мястото, на което ще ги сложите

 цветята
Често се налага да ограничавате отопляването на някои от стаите вкъщи, а в антрето винаги е по-хладно. Проблем възниква и ако намалявате градусите през нощта. Това не означава обаче, чене трябва да отглеждате цветя там. Има достатъчно много видове, което предпочитат прохлада и виреят без проблем на 7-10 градуса.

При избора на цвете трябва да се съобразите не само с топлината, а и със светлината, която му осигурявате. Размерът на прозорците и изложението определят какво растение да аранжирате.

За достатъчно светли помещения изборът е най-голям. Палмите са вариант -само с една саксия освежавате интериора. Най-добре с прохладата ще се справи палмата хамеропс. Тя се примирява с колебанията в температурата, полива се рядко дори през лятото, не е придирчива към почвата.

Обикновеният олеандър нериум също е подходящ избор, при това той ще добави цвят в стаята с ярките си розови съцветия

Не се страхува от ниски температури, дори обича проветряването.

За прохладни помещения с разсеяна светлина също има интересни решения. Фатсхедерата е издръжлива лиана, която може да се оформи по подпори като разделителна стена. Грижите за нея са лесни: умерено поливане, стандартно подхранване и универсална почва.

Питоспорумът е храст, който на височина достига до 1,5 м, а през пролетта се покрива с ароматни бели цветчета. Обожава проветряването и не обича подгизване на почвата. Лавровото дърво през зимата се полива умерено, тогава не се подхранва. Специалистите слагат към тази група и китайската роза, но предупреждават, че за нея температури под 10 градуса са опасни.

За най-мрачните ъгли на стаите и за тъмните антрета ще трябва да сте най-внимателни в подбора. Стайният тис ще ви свърши работа. Изисква умерено поливане, може да оформите короната, както искате. Единственият каприз на растението е специална почва за иглолистни видове. Миртата обича да зимува на студено. А към светлината няма претенции – вирее и на тъмно, и на светло. Японската аукуба се примирява с температурата, но изисква внимателно поливане. Преовлажняване на почвата е опасно, особено през зимата. Рускус е храст, който ще добави към зелените си листа и ярки плодчета през зимата, а светлината въобще не е условие за образуването им. На най-тъмното място ще оцелее и араукарията – единственото стайно иглолистно растение. Условието е въздухът да не е сух, защото клонките почват да падат. А през лятото ще трябва да преместите елхичката до прозореца.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар