Ружът е най-капризната част от грима

Безспорно ружът е най-капризната част от грима. Ако не е правилно подбран и поставен, прави лицето клоунско

 ружът

Изберете цвят според тена си. Правилният нюанс трябва да прилича на естествената ви руменина след усилена тренировка или след час на открито при ниски температури. За бърз ориентир си ударете няколко шамарчета. Може да се ориентирате и по цвета на устните си.

На светла кожа прекрасно подхождат розови оттенъци, на маслинен тен -прасковени тонове, а при смугло лице – кайсиеви и дори червени нюанси.

Най-популярни са кайсиевите цветове. Те са идеални за постигане на натурален дневен грим, но не са подходящи за вечерен. При изкуствено осветление нежните цветове се губят или тъмнеят, затова трябва да използвате по-ярки.

Има 4 основни групи оттенъци на ружовете

• Розовото е цвят за лятото и за дневен грим.

• Топлите оттенъци като коралово и светлокафяво създават мек ефект и може да се използват по всяко време.

• Натуралните кафяво, теракотено и кайсиево най-добре се съчетават с различни други цветове от макиажа. Също са универсални.

• Ярки оттенъци на червеното – хибискус или домат например, са подходящи са най-вече за лятото и за вечерен грим.

Дълбочината на цвета зависи от размера на четката и от натиска, който прилагате при поставяне на ружа

Колкото е по-голяма четката, толкова по-естествен ще се получи гримът. С нея може да нанесете и бронзант на цялото лице. За добавяне на интензивност само на определени участъци ползвайте по-малка четка.

След като сте наясно с цветовете, идва ред на правилната консистенция на ружа според типа на кожата. Прахообразният е подходящ за мазна и комбинирана. Течният и гелообразен също се използва при мазна. Кремообразният е за зряла и суха кожа. Той се тушира много добре и изглежда естествено.

Ако сте избрали гелообразен или кремообразен руж, нанесете точка на скулите и две по-малки точки малко по-високо от скулите. Туширайте ги и ги съединете по посока към косата. За най-добър ефект може да съчетаете кремообразен руж в средата на участъка и прахообразен за туширане.

Ружът се поставя най-добре на хидратирана кожа, а не на суха. Най-напред почистете лицето, нанесете крем, после основа и едва след това руж. Имайте предвид, че пигментите много бързо изсъхват и не трябва да се бавите с нанасянето, щом сте натопили четката в тях.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар