Колкото по-рано проходи бебето, толкова по-късно проговаря

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Кога проговаря бебето? Това зависи от много фактори. Но, най-вече зависи от това колко често му говорите вие

бебето
„Щом дъщеря ни отвори очи, жена ми започва да й приказва и така чак докато заспи отново. Страх ме е, че я уморява. Мен със сигурност ме уморява“, оплаква се татко на едногодишно бебе. Мярка наистина трябва да има, но педиатрите казват, че колкото повече му говорят родителите, толкова по-бързо детето проговаря. Както всичко останало, и на това се учи точно от тях.

Майката и бащата трябва да говорят на бебето още от самото му раждане (някои психолози съветват да започнете даже докато е в корема). Около първата си година то изрича първи думички. Впрочем специалистите твърдят, че има една малко странна зависимост -когато бебето проходи рано, е възможно преговарянето да се забави.

Между първата и втората година речевите способности вече се развиват ускорено. Детето повтаря думи и цели фрази от песни, стих-чета, приказки. Опитва се дори да ги възпроизвежда с интонацията, с която ги е чуло. Колкото повече чува, толкова повече учи и се обогатява емоционално.

За да му помогнете, разказвайте, рецитирайте, пейте. Понеже тоЗи съвет е дежурен, повечето родители го знаят и спазват. Случва се обаче да пренебрегват друга полезна препоръка на педиатрите – да учат детето, като използват обичайните действия. Това означава да ги обличат в думи: „Алекс се е събудил. Мама му казва „Добро утро“. Взема го от креватчето. Сега ще сменим памперса“. Описвайте действията си и докато шетате, а то седи на столчето си: „Ще взема дрехите от пералнята. Ще ги простра на балкона, за да изсъхнат. После ще са чисти и ще миришат приятно.“

Изглежда досадно, но по този начин бебето получава и усвоява информация. То трупа в ума си речников запас, а следващата стъпка е да започне да го използва при комуникация.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар