Биберонът не трябва да е заместител на ранното общуване с детето

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Биберонът – този символ на бебешката възраст, е много спорна вещ. Според някои теории въобще не бива да позволявате на пеленачето да привиква към него


Според други в първите месеци можете да го давате, но най-късно на около година трябва да отучите детето от него, за да няма щети за физическото и интелектуалното му развитие.

Привържениците на втората теория изтъкват, че бебето се ражда с вроден смукателен инстинкт. Неговата необходимост да суче не може да се задоволи единствено с моментите на кърмене, през които то не само се храни, но и се успокоява заради близостта с майката. Заместител на това удоволствие е биберонът – като го дадете на бебето, то спира да плаче.

При липса на залъгалка бебето започва да смуче палеца си или дори напъхва цялото си юмруче в устата. В такъв случай е по-добре да му позволите биберон. От него все някак ще го отучите, като му го вземете, а пък пръстите винаги ще са си с него. Смученето на палеца освен това може да деформира захапката на детето.

Биберонът обаче също може да деформира захапката, ако се използва до късна възраст. Затова дори феновете на тази залъгалка съветват някъде на 7-8 месеца да започнете да я криете. По-рано не е подходящо – тя действа успокояващо, когато никнат първите зъби.

Ако сте от родителите, които позволяват биберон в първите месеци, не го използвайте винаги когато бебето нервничи. Наистина е по-лесно да му пъхнете залъгалката, но се постарайте да го успокоявате и разсейвате, като му говорите и си играете. Потребността от сучене не е постоянна и не бива да замества нуждата от общуване. Вземайте биберона, когато детето си играе и само -устата му трябва да е свободна, за да изучава заобикалящия го свят, включително като го опитва на вкус. На 4-5 месеца децата правят точно това. После започват да имитират звуци, да говорят на играчките си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар