Защо е по-добре детето да спортува, вместо да стои пред телевизора?

Разумно да запишете ученика да спортува, каквото му харесва

спортува
Часовете по физическо не могат да задоволят потребностите му от активно движение. Тичането, скачането, катеренето са част от играта в междучасията и в свободното време, но те също не са достатъчни.

Спортните занимания оформят опорно-двигателния апарат, развиват мускулите, укрепват имунната система, осигуряват добър сън. Активното движение предпазва от наднормено тегло, неправилна стойка, гръбначни деформации. Проучванията сочат, че децата, които се движат повече, имат по-добра концентрация и по-добър успех в училище.

Според специалистите дневната физическа активност на подрастващите трябва да е поне 1 час

Това означава, че ако запишете детето си да тренира 2 пъти седмично, заедно с часовете по физическо и игрите в свободното време плюс активностите през почивните дни, ще влезе в нормата.

Правилно е да изберете спорта заедно с детето. Нали то ще го тренира. Имайте предвид, че ако за малките по-сложните отборни спортове не са подходящи, тъй като трудно схващат правилата, в училищна възраст вече не е така. Даже е по-добре да изберете колективен спорт, защото така детето се учи да действа в екип, опознава възможностите на тялото си, социализира се, като се среща с нови връстници на тренировките.

В началните класове хлапето става склонно по- дълго да се засада пред компютъра, затова трябва да го мотивирате да спортува

По-добре е да взема уроци от специалист не толкова, за да развие евентуални спортни заложби и да добие умения, а за да се отнася по-сериозно към заниманията.

Ако нямате възможност да запишете сина или дъщеря си да тренира, погрижете да се движи заедно с вас. Чудесно ще е ако всеки ден ви остава време сутрин да играете кратка гимнастика, а привечер да идете на разходка в парка, да карате велосипед или кънки, да играете федербал или тенис. Естествено, в почивните дни това е задължително.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар