8 простички неща, които ще направят деня ви прекрасен

Супер съвети за прекрасен ден

С тези няколко незначителни на пръв поглед промени в ежедневието си съвсем скоро ще усетите, че сте по-щастливи и удовлетворени от живота си.

1. Направете комплимент

Кажете на колежката си, че много харесвате новите й обици – така и двете ще имате един по-хубав ден. Според американски специалисти, които се занимават с проучването на ефекта от комплиментите, алтруистичните прояви определено повдигат настроението ни. Методът действа особено добре, ако комплиментът е искрен.

2. Пийте… вода

прекрасен

Как да имате прекрасен ден?

Дори и най-малката степен на дехидратация на организма може да окаже неприятен ефект върху настроението, тонуса и способността ви да разсъждавате трезво – това сочат данните на две проучвания, проведени от учени от Университета на Кънектикът. Дори и леко обезводнените участнички в изследванията докладвали за по-трудно справяне със задачите и за проблеми с концентрацията. Така че дръжте близо до себе си шише с вода и редовно пийте от нея.

3. Възползвайте се от обедната си почивка

Около една трета от хората обядват на бюрото си в службата. Но лакомото поглъщане на сандвич пред компютъра е доказано неефективно. Не само че сте склонни да ядете повече, когато сте пред монитора, но и прекарването на време извън офиса в компанията на колеги и приятели е доказан начин да си отпочинете по-качествено и, съответно, да сте по-работоспособни след това. Ако не ви се среща с други хора или нямате такава възможност по обед, не е проблем да ядете и сам, но го направете в близкия парк или заведение, където и да е – но далеч от „списъка“ със служебни задължения. Само като откъснете за час мисълта си от ангажиментите си, ще можете реално да се възползвате от обедната си почивка.

4. Оправете си леглото

Опънатите чаршафи и подредените възглавници не просто ще направят спалнята ви по-уютна и красива, но са и един много прост начин да започнете деня си добре. Фактът, че сте свършили нещо още със ставането си от леглото, ще ви настрои на вълните на успеха. Ако това ви звучи несериозно, трябва да знаете, че резултатите на мащабно проучване са доказали, че 71% от хората, които оправят леглото си всяка сутрин, определят себе си като щастливи. За сравнение, сред тези, които пропускат редовното опъване на чаршафите, процентът на доволните от живота е 62.

5. Общувайте c приятелите си

Повечето от нас нямат време да излизат на „по питие“ с приятелите си всяка вечер. Но все пак, отделяйте време и за пълноценно общуване с тях, защото с научно изследване е доказано, че хората, които не водят активен социален живот, са застрашени от същите здравословни проблеми, както и тези, които изпушват по 15 цигари на ден. Така че, не е необходимо да чакате рождения си ден например, за да организирате събиране с приятелите си. И ежедневно контактувайте с най-близките от тях поне чрез телефон или компютър.

6. Въведете „зона без телефони“

Следвайте неотменно следното просто правило – никакви мобилни телефони и смартфони в кухнята, докато готвите и се храните, пише „Жуpнaл“. Така ще създадете пространство, в което ще имате възможност спокойно да се отдадете на собствените си мисли и разбира се, пълноценно да общувате с останалите членове на семейството.

7. Хидратирайте кожата си

Ако искате да чуете как учудено възкликват по ваш адрес: „О, не е възможно да имаш толкова големи деца!“, не забравяйте да нанасяте редовно овлажняващ крем на кожата си.

Специални проучвания доказват, че въпреки че е невъзможно да се избегне напълно появата на бръчки с възрастта, хората, които използват крем за лице, имат около два пъти по-малко бръчки от тези, които не използват специализирани продукти за грижа за кожата. Така че не пропускайте да нанасяте редовно и дневен, и нощен крем за лице.

8. Сложете на видно място спортния си екип

Добре е още със ставането си да се „натъкнете“ на спортното си облекло и оборудване, така ще ви е по-трудно да „изклинчите“ от планираната тренировка. Пък и няма да губите излишно време в търсене на подходящи чорапи и клин при приготвянето на спортния си сак… Такова поне е мнението на известния спортен инструктор Гунар Петерсон, който се е грижил за добрата форма на знаменитости като София Вергара, Дженифър Лопес и др.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар